2 Mart 2012 Cuma

İlhan Cihaner 'terör örgütü' yöneticiliği iddiasıyla yargılanacak!


Eski Erzincan Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile eski Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" iddiasıyla yargılanacak.

Eski Erzincan Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner hakkında Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianame Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından kabul edildi. Bu iddianameyle birlikte, Cihaner ve eski Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk "terör örgütü yöneticiliği" iddiasıyla yargılanacak.

Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Erzincan’daki faaliyetleri nedeniyle aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de bulunduğu 14 sanık ile "Ergenekon terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecililik, birden fazla kişi ile tehdit, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme" suçlarından yargılanıyordu. Davaya bakan Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi, birinci sınıf savcı olan Cihaner hakkında soruşturma yapılması için HSYK’nın izni gerektiğine karar vermişti. Bunun üzerine Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Cihaner hakkında Hakim ve Savcılar Kanunu’na göre "izin alınmadan" soruşturma yapılıp dava açıldığına karar vermiş ve gerekli iznin alınması için dosyayı Adalet Bakanlığı’na göndermişti.

HSYK, Cihaner’in, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı sırasındaki "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" çerçevesindeki faaliyetleri deneniyle yargılanması gerektiğine karar verdi. Daire, "İrticai Mücadele Eylem Planı ve Ergenekon İddianamesinde" yer alan iddialara dikkat çekerek, Cihaner hakkında kovuşturma açılmasına izin verdi. Kurul, dosyanın Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi. Mahkeme de HSYK ile aynı yönde karar aldı. Karar kesinleşti ve Cihaner hakkında iddianame hazırlandı. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi, Cihaner’in milletvekili dokunulmazlığının terör suçu için geçerli olmadığına karar vererek dosyayı Yargıtay’a gönderdi. Geçtiğimiz günlerde Yargıtay’a gelen Cihaner ve Berk hakkındaki iddianame 11. Ceza Dairesi tarafından kabul edildi. Daire önümüzdeki günlerde dosyaya duruşma günü verecek ve Cihaner ile Berk’in yargılanmasına yeniden başlanacak.



(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder