7 Mart 2012 Çarşamba

Beytepe faşizme karşı yürüdü


Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde bir süredir devam eden faşist saldırılara ve Hocalı provokasyonuna karşı üniversiteliler kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde birkaç haftadan bu yana devam eden faşist provokasyonlar, 28 Şubat günü Hocalı Katliamı anması gerekçesiyle bir araya gelen faşistlerin, Edebiyat Fakültesi'nde yaptığı saldırı ile doruk noktasına ulaşmıştı. Yaptığı düzenlemeler ile medyada "demokrat" ilan edilen yeni rektör Murat Tuncer ise saldırıyı gerçekleştirenlerin "misafirleri" olduğunu söylemiş, saldırıya uğrayan üniversitelilere soruşturma açacağını duyurmuştu.

Yerleşke içerisindeki saldırıların ve rektörün tavrının ardından üniversiteliler Özgür Beytepe Platformu adıyla bir yürüyüş düzenledi. Rektörlük önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Hocalı gibi katliamların bir daha yaşanmaması, katliamlarda yitirilenleri anarken halklar arasında nefret tohumlarının serpilmemesi gerektiği vurgulandı.

Üniversiteliler, rektör Tuncer'in açacağı soruşturmaları geri çekmesini ve faşistlerin üniversiteye nasıl girdiği hakkında bir açıklama yapmasını da istedi.


Açıklamanın ardından rektör Tuncer'in "misafirlerim" dediği grubu temsilen bir karikatür rektörlük binasına asıldı.



Kolektifler.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder