14 Mart 2012 Çarşamba

Adıyaman'da polise suç duyurusunda bulunan ailelere suçlu muamelesi!

Adıyaman'da şubat ayında Alevilerin yaşadığı yaklaşık 50 evin kapısına işaret konulması olayının ardından, polis suçlu aramak yerine, evlerine işaret konulan ailelere suçlu muamelesi yapıyor. Geçtiğimiz hafta evlerine işaret konulduğu için suç duyurusunda bulunan ailelerden yazı örnekleri alındı.

Adıyaman merkezinde bulunan ve Alevi nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Karapınar Mahallesi'nde Alevi vatandaşların evlerine işaret konulması olayının ardından 2 hafta geçti. Olayın ardından geçen iki haftada polisin olayın faillerini nerede aradığı ise ortaya çıktı. Adıyaman Emniyeti geçtiğimiz hafta konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Alevilerden "3 C harfi yazmalarını" isterken, aldıkları yazı notlarıyla mağdurları suçlu durumuna koydular.

Konuyla ilgili soL'a bilgi veren, evi işaretlenen yurttaşlardan Ali Gezer, geçtiğimiz hafta polislerin evine gelerek yazı örneklerini aldığını ve suçlu muamalesine maruz kaldığını dile getirdi. Kendisi gibi diğer suç duyurusunda bulunanlara da benzer kontroller yapıldığını belirten Gezer, suçlular bulunsun isterken suçlu yerine konulduklarını söyledi.

Gezer gibi diğer Aleviler de bulundukları suç duyurusunun ardından benzer muamelelere maruz kaldılar. soL'a olayla ilgili bilgi veren aileler, yaşadıkları sonrasında oldukça üzgün olduklarını belirtiyor.

Suçlunun bulunması konusunda zaten umut sahibi olmadıklarını belirten aileler, üstüne bir de suçlu muamalesine maruz kaldıkları için adalete güvenlerinin iyiden iyiye azaldığına değindiler.

Dünkü Sivas kararının ardından, kendilerinin başına gelen olayın daha da netleştiğini belirten Ali Gezer, bu konuda korkmamaları için bir neden olmadığını, alınan kararların hep kendi aleyhlerine olduğunu söyledi.

Adıyaman'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesinin ardından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, olayın çocukları işi olduğunu söylemiş ve bu açıklama olayın üzerine nasıl gidileceği konusunda soru işaretlerine neden olmuştu.



(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder