14 Mart 2012 Çarşamba

Banka kartı olmayan öğrenciye yemek de yok ders de yok, dayak var!


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde uygulanmak istenen banka kartlı öğrenci kimliklerine tepki gösteren öğrencilere, özel güvenlik birimleri müdahale etti. Öğrenciler yemekhanede uygulamaya konulan karta yanlarında getirdikleri peynir ve ekmekle tepki göstermek isteyince ÖGB saldırısı yaşandı.

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde uygulanmak istenen, Halkbank bankamatik kartı ve öğrenci kimlik kartlarını birleştiren "akıllı kart" uygulamasına tepki gösterince üniversitede ÖGB saldırısı yaşandı.

Kart olmadan sınav da yok yemek de

Daha önce Ege Üniversitesi'nde uygulamaya konulan ardından Marmara Üniversitesi ve diğer üniversitelerde de öğrencilerin tepkisine neden olan "akıllı kart" uygulaması için uzun süredir çalışmalarını yürüten Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, dünden itibaren yemekhaneden sadece kart alan öğrencilerin yemek yemesini sağlayan uygulamaya geçti.


Bununla birlikte öğrencilerin üniversiteye ve sınavlara da kart olmaksızı giremeyeceğini belirten rektörlüğün bu uygulamasına karşı çıkan öğrenciler uzun süredir konuya tepki gösteriyor.

Öğrencilerin sofrasına saldırı


Üniversitelerde müşteri olmadıklarını, bu kartlar için para toplanamayacağını belirten üniversite öğrencileri, yemekhanelerinde dün uygulamaya giren kartları protesto etmek için kendilerinin getirdiği ekmek, peynir, domates ve soğan ile yemekhane girişine bir sofra kurup arkadaşlarını davet ettiler.

Sık sık "Müşteri değil öğrenciyiz", "Sermaye defol üniversiteler bizimdir" sloganları atan öğrencilere, yemek yedikleri esnada okul özel güvenliği saldırıda bulundu. Müdahale sırasında 5 öğrenci yaralanırken, olayların ardından üniversiteye jandarma girdi.
Okuldan yaka paça atılan öğrenciler, daha sonra üniversite rektörlük binası önünde toplanarak yapılan saldırıya tepki gösterdi.


(soL – Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder