2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi 18 Mayıs’ta


Türk Tabipleri Birliği, 18-20 Mayıs tarihlerinde III. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi’ni bu yıl “Kadını Görmeyen Aile ve Sağlık Politikaları” temasıyla düzenliyor.

İlki 2008 ikincisi 2010 yılında düzenlenen III. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi’ni bu yıl 18-20 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen Kongre’nin amacı şöyle ifade ediliyor: “Günümüzde yürütülen aile ve sağlık politikaları, aileyi güçlendirmek adına birey olarak kadınları gözden çıkarabilmektedir. Kadınların bedenleri, emekleri ve kimlikleri üzerindeki eril tahakkümü göz önüne sererken, soyut değil somut eşitlik talepleri geliştirilmelidir. Tıp ve sosyal bilimlerin eleştiri imkanlarını kadınların dilinden dinleyerek paylaşmak, birleştirmek bir kadın dayanışması örneği olarak da önemlidir.”

“Kadın sağlığı alanında mücadele eden kadınlar olarak görmekteyiz ki kadınların gerçek toplumsal konumlarını geleneksel çerçeveler içinde yapılan aile tahlillerinden hareketle açıklamak günümüzde olanaksız hale gelmiştir” şeklinde belirtilen Kongre’nin amacı için “Bugün yürütülen aile ve sağlık politikalarının kadınların bedenlerini, emeklerini ve kimliklerini nasıl görünmez kıldığını açığa çıkarma sorumluluğuyla, 18-20 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenleyeceğimiz III. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresinde sosyal bilimlerle tıp biliminin eleştiri imkanlarının paylaşılması, birleştirilmesi amaçlanmaktadır” deniliyor.

OTURUMLAR

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryum’da düzenlenecek Kongre, oturum düzenlenecek konular şöyle: Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, Şiddetin meşrulaştırılmasında medyanın rolü, Güvenli sığınmaevi modelleri, Toplumsal cinsiyet rollerinin yeniden üretildiği birim olarak aile, Toplumsal cinsiyet ve sosyal politika, Lezbiyenlik ve geleneksel olmayan aile modelleri, Meta olarak annelik, Erken yaşta evlilikler, Ebelik mesleği ve kadının sağlığa ulaşmasındaki rolü.

“Cinsel saldırıların değerlendirilmesi”, “Ebelik mesleği ve kadını özgürleştirici rolü” ve “Kadın cerrahlar” konulu atölyelerin düzenleneceği Kongre’de “Kadın araştırmalarında yöntem” başlıklı kurs da düzenlenecek.

DESTEKLEYEN KURUMLAR

Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Cinsel Eğitim Tedavi Ve Araştırma Derneği, Kadın Adayları Destekleme Ve Eğitme Derneği, Kadın Eserleri Kütüphanesi Ve Bilgi Merkezi Vakfı, Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği Kadın Komisyonu, Uçan Süpürge Kadın İletişim Ve Araştırma Derneği, Sosyalist Feminist Kolektif, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kadın Komisyonu, Gey Lezbiyen Biseksüel Trans Eşcinsel Haber Portalı, Türk Klinik Mikrobiyoloji Ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, Türk Jinekoloji Ve Obstetrik Derneği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği,Lambdaistanbul,Türk Psikologlar Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği,Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı,Devrimci Sağlık İş Sendikası,DİSK,Ebeler Derneği,Filmmor,Frederich Ebert Vakfı,|KESK, Pozitif Yaşam Derneği, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği,Türk Hemşireler Derneği, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Kadın Emeği Ve İstihdamı Girişimi, Adli Tıp Uzmanları Derneği,Nüfus Planlaması Fonu, KA-MER, Doğumda Kadın Hakları Derneği,
AMARGİ,İstanbul'daki Üniversitelerin Kadın Araştırmaları Bölümleri, Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü,Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Ve Kadın Çalışmaları Forumu,İ.Ü.Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkezi, İstanbul ÜniversitesiFlorence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği.




EmekDunyasi.Net



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder