5 Mayıs 2012 Cumartesi

'İmamın Ordusu' öğrencilere saldırdı: 38 gözaltı


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı protesto eden Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencilerine Özel Güvenlik ve Çevik Kuvvet ekipleri saldırdı.

Aralarında TKP’li Öğrenciler, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri, ESP, Adalı Kültürevi ve Söz Dergisi üyelerinin bulunduğu öğrenciler darp edilerek gözaltına alındı.
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı protesto eden üniversite öğrencilerine polis müdahale etti. Müdahale sonucu 38 öğrenci gözaltına alındı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte, OMÜ Teknopark Temel Atma Töreni ve OMÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu açılışı için geldiği üniversite’de öğrenciler tarafından protesto edildi.

Kılıç’ı protesto etmek üzere yürüyüşe geçen öğrencilere, Ziraat Fakültesi önünde ilk olarak özel güvenlik birimlerince müdahale edildi. Ardından gelen Çevik Kuvvet ekipleri öğrencileri şiddet kullanarak gözaltına aldı. Aralarında TKP’li Öğrenciler, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri ve Genç-Sen üyelerinin bulunduğu öğrenciler halen gözaltında.



TEKNOPARK'ın gelirleri kime kalacak?



2009'da imzalanan OMÜ'ye kurulacak olan TEKNOPARK Kurucu heyetinde dönemin Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu bulunuyor. Burada faaliyet gösterecek olan şirketlerin, TEKNOPARK'ta yürütecekleri AR-GE faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar için Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV) ve Ücret Gelir Vergisi'nden muaf tutulacağı açıklanmıştı.

TEKNOPARK Proje Sorumlusu Doç. Dr. Fehmi Yazıcı, projenin amacının üniversite ve sanayi işbirliğini en üst düzeye çıkarmak, yerli ve uluslararası şirketleri bir araya getirmek olduğunu, üniversitelerdeki akademik birikimin ve araştırma sonuçlarının ekonomik değere dönüştürülmesini sağlamak ve mevcut küçük şirketlerin büyümesini teşvik etmeyi amaçladıklarını söylemişti.




Kaynak:  SoL Haber Merkezi


BirGün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder