13 Mayıs 2012 Pazar

Fakir Baykurt'tan Metin Lokumcu'ya


Devrimci Öğretmen bürosu İstanbul’da açıldı

İstanbul Fındıkzade’deki Devrimci Öğretmen bürosunun açılışında gerçekleştirilen etkinlik Devrimci Öğretmen dergisi adına Abdullah Aydın’ın konuşmasıyla başladı. Aydın, AKP’nin eğitimi piyasalaştırmasına karşı, AKP’nin sermayeye ve gericiliğe hizmet eden 4+4+4 eğitim sistemine karşı herkesin Devrimci Öğretmen’e ihtiyacı olduğunu söyledi. Aydın, Devrimci Öğretmen dergisi ile tartışılan fikirlerin hayata geçirilmeye çalışılacağını belirtti.

Aydın’ın konuşmasının ardından Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi adına konuşan Hatice Allahverdi 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte birçok sorunun ortaya çıktığını belirterek, bu sisteme karşı eylemler yapacaklarını ve parasız, bilimsel, anadilde eğitimi bir hak olarak savunacaklarını belirtti. Eğitim Hakkı Meclisleri’nin mayıs ayı boyunca mahallelerde büyük veli toplantıları yapacağını belirten Allahverdi, 8 Haziran’da da Taksim’de büyük bir veli yürüyüşü yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar mücadele deneyimlerini paylaştı. Etkinliğe katılan veliler de söz alarak Devrimci Öğretmen’e desteklerini belirtti. Yapılan konuşmalarda öğretmenlerin giderek güvencesizleştiği, kadrolu, sözleşmeli ücretli gibi farklı biçimlerde bölündüğü dile getirilirken, AKP’nin de öğretmenleri itibarsızlaştırmaya çalıştığı ve son günlerde öğretmenlere yönelik şiddetin giderek arttığı vurgulandı.

Etkinliğe öğretmenler, emekli öğretmenler, veliler, sendika yöneticileri ve demokratik kitle örgütü yöneticileri de katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, müzik dinletisiyle son buldu.



Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder