16 Mayıs 2012 Çarşamba

Tarsus’ta öğrenci ve velilerden 4+4+4 protestosu


Tarsuslu öğrenci velileri 4+4+4 yasasına karşı Yarenlik Alanında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yasanın sonuçlarını yeni fark ettiğini belirten öğrenci velileri, yasanın derhal geri çekilmesini talep etti.

Tarsus'ta 4+4+4 düzenlemesi nedeniyle bazı ilköğretim okullarının öğrencilerinin başka okullara kaydırılmaya çalışılması ve yeni sisteminin yol açacağı sorunlar velilerin tepkisine neden oldu.

Öğrenci velileri çocuklarının başka okullara gönderilmesi ve arkadaşlarından koparılmasını protesto etmek için Postane binası önünde toplanıp Yarenlik Alanına kadar sloganlarla yürüyüşe geçti. Yarenlik Alanında Öğrenci Velileri adına yapılan açıklamada düzenlemeye tepki gösterildi.

Öğrenci velilerinin çocuklarının geleceklerinden endişe duyduğunun belirtildiği açıklamada, “Onca zorluğa rağmen düzgün bir eğitim almaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığımız çocuklarımız kör bir inatla çıkartılan 4+4+4 eğitim modeli ile ciddi bir kaosla karşı karşıya” denildi.

Eğitim uzmanlarının karşı çıkmasına rağmen yasanın öğrencilere zorla dayatıldığının belirtildiği açıklamada, eğitim öğretim döneminin sonunun gelmesine rağmen çocukların hangi okula kaydedileceğinin hâlâ belirsiz olduğu dile getirildi.

“Daha önce 'çocuklarınızı küçük yaşta 1.sınıfa kayıt ettirmeyin' dediler şimdi '5 yaşındaki çocuğunuzu zorla kaydedeceğiz ve göndermeyenden hesap soracağız'diyorlar" denilen açıklamada, haydi kızlar okula diyenlerin şimdi kız çocuklarını okullardan uzaklaştırmaya çalıştığı ifade edildi.

“Biz öğrenci velileri olarak önceleri fark edemediğimiz bu eğitim modelinin telafisi güç zararlar açacağını düşünüyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu sistemle birlikte eğitimin alt üst olacağını düşünüyoruz. Mahallemize, okulumuza ve çocuklarımıza sahip çıkıyor ve okulumuzun kapatılmasına veya hangi ad altında olursa olsun dönüştürülmesine izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Buradan bütün Tarsuslu velilere ve ülkemizin bütün velilerine çağrıda bulunuyoruz. Bu itirazımızı yüksek sesle duyurma zamanıdır. Gücümüze güvenmeliyiz ve bu sorunu kaynağından çözmeliyiz. “

Tamamen ideolojik hesaplarla hazırlanan yasanın derhal geri çekilmesi gerektiğine dikkat çeken Tarsuslu velilerin açıklamasında, “Bu yasayı çıkaranlar "parası olan okutur, olmayan çırak verir ya da erken yaşta gelin eder" diye mi hesapladılar bilmiyoruz. Ama şunu iyi biliyoruz ki bizim çocuklarımız için yapamayacağımız fedakarlık yoktur.Onların geleceğini tehlikeye sokan her türlü politikayı yırtar çöpe atarız” denildi.

(soL – Heber Merkezi/Tarsus)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder