14 Mayıs 2012 Pazartesi

Ankaralılar tiyatrolarına sahip çıktılar

AKP’nin saldırısına maruz kalan şehir tiyatrolarına sahip çıkan Ankaralı tiyatroseverler Ankara Küçük Tiyatro önünde buluştu. Tiyatronun önünde insan zinciri oluşturan yurttaşlar, özelleştirme girişimlerine tepki gösterdi.

Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Vakfı, Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, Tiyatro Oyuncuları Derneği, Oyuncular Sendikası, Kültür-Sanat Sen, Sanatçılar Girişimi ve Özerk Sanat Konseyi’nin desteklediği eylemde Başbakanın tiyatrolar özelleştirecek açıklamalarına yoğun tepki vardı. Eyleme Nazım Hikmet Kültür Merkezi '' Yaşasın Aydınlığın Sanatı'' yazılı pankartıyla katıldı.

Tiyatro izleyicilerinin ve tiyatrocuların yaptığı konuşmalarda sanatın özgür ve aydınlık bir işlevi olduğu ve iktidarların görüşleri doğrultusunda şekillenmemesi gerektiği vurgulandı. Sloganlarda özellikle ülkede yaşanan durumun bir tek adam yönetimi olduğunu ve buna sanatın sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan binlerce tiyatrosever sonrasında,zincir halinde tiyatro binasını kuşattılar ve özelleştirmeye karşı çıkacaklarını söylediler. Eylem "faşizme karşı omuz omuza", "tiyatro halkındır satılamaz", "boyun eğme tiyatrona sahip çık", "karanlığa karşı özgür tiyatro" sloganlarıyla sona erdi.


(soL-Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder