16 Mayıs 2012 Çarşamba

Türk Metal'in Bosch işçilerine karşı karalama kampanyası sürüyor


Türk Metal'in Bosch için yetki başvurusunda bulunan Birleşik Metal İş Sendikası’nı karalama kampanyası sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Bosch'ta yetki alabilmek için müracaat eden Birleşik Metal İş, Türk Metal'in karalama kampanyalarının hedefi oldu.


Türk Metal Sendikası tarafından bugün bir skandala imza atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki belgesi için teslim edilen Birleşik Metal İş Sendikası’na üye işçilere ait belgeler Türk Metal Sendikası’nın internet sitesinde “sahte” olduğu gerekçesiyle “teşhir” edildi.

Geçtiğimiz aylarda Bursa’da faaliyet gösteren Bosch Fabrikası’nda çalışan binlerce işçi Türk Metal Sendikası’ndan Birleşik Metal İş Sendikası’na geçmişti. İlk haftalarda işveren bu duruma herhangi bir karşı çıkış sergilemezken ilerleyen haftalarda devreye girerek işçilerin Türk Metal Sendikası’na geri dönmeleri için işçileri işten atmakla tehdit etmişti. Tüm bunların yanı sıra Türk Metal Sendikası da Bosch Fabrikası önünde basın açıklaması yapan Bosch işçilerine saldırmış olayda 8 işçi çeşitli yerlerinden yaralanmışlardı. Patronun ve Türk Metal Sendikası’nın tüm bu baskılarına ve zorbalıklarına rağmen Bosch işçileri kararlı tutumlarını sürdürerek Birleşik Metal İş Sendikası’ndan ayrılmadılar. Geçtiğimiz hafta 4 mayısta ise yetki başvurusunda bulunan Birleşik Metal İş Sendikası işçilerden almış olduğu üye kayıt belgelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim etti.


Türk Metal 'teşhir' etti!

Bugün Türk Metal Sendikası internet sitesinden yayınlanan “Bu sahte belgelerle yetki alınmaz” konulu habere göre ise, Birleşik Metal İş Sendikası tarafından noter kanalıyla düzenlenen belgelerin “sahte” olduğu belirtildi. Söz konusu sitede Türk Metal Sendikası’ndan ayrılarak Birleşik Metal İş Sendikası’na geçen işçilerin üyelik başvuru belgeleri teker teker yayımlanarak isimleri “teşhir” edildi. Ayrıca Türk Metal Sendikası’na üyelik başvurusunda bulunduğu eski belgelerle Birleşik Metal İş Sendikası’na geçmek için işçilerin imzaladığı “üyelikten çekilme bildirimi” belgesi arasında imzaların uyuşmadığını öne sürüldü.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki almak amacıyla DİSK’e bağlı Birleşik Metal Sendikası tarafından teslim edilen işçilere ait belgelerin Türk Metal Sendikası’na kim tarafından ve hangi niyetle servis edildiği konusunda sitede herhangi bir açıklama bulunmazken, işçilerin Türk Metal’e üyelik amacıyla imzaladığı ilk belge ile Türk Metal’den istifa ettiğine dair “üyelikten çekilme bildirimi”ne dair ikinci belge arasındaki tarihler arasında var olan en az on yıllık fark ise akla on yıl içerisinde imzanın pekala değişebileceğini getirdi.

Konuyla ilgili olarak Birleşik Metal İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada Bosch İşçileri’nin kendi özgür iradeleriyle Birleşik Metal Sendikası’na üye oldukları vurgulanarak üye işçilerin formlarının noter huzurunda yaklaşık 40 bin belgenin 3 gün gibi kısa bir sürede düzenlendiğini ve kimi yazım hatalarının mümkün olabileceği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada herhangi kimsenin şüphesi varsa imzasının sahte olduğu söylenen işçilerle görüşülebileceği; eğer dilerlerse de söz konusu imzaların sahte olup olmadığına dair adli tıpta incelettirilebilineceğini vurgulandı.


(soL – Haber Merkezi)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder