3 Mayıs 2012 Perşembe

Üniversiteler polis ablukasında


Samsun Üniversitesinde TGB, ÖGB ve polis öğrencilere saldırıken, Mersin Üniversitesinde polis plastik mermi kullandı.


İstanbul Üniversitesi'nde Polis Müdahalesi


İstanbul Üniversitesi'nde 3 Mayıs Türkçülük Günü sebebiyle bir dizi etkinlik yapmak isteyen faşistler okula çevik koruması eşliğinde girdi. Saat 14:00'da başlayan etkinlik öncesi çevik kuvvet, etkinliğin yapılacağı Hukuk Fakültesi önünde barikat kurdu. Solcu öğrenciler içeri alınmazken etkinliğin yapıldığı amfinin camından dışarda bekleyen öğrencilerin üstüne taş ve soda şişesi atıldı. Daha sonra cama Türk Bayrağı asıldı ve -okulda üst araması yapılmasına rağmen- satır sallandı. Slogan atan solculara ise polis müdahale etti. Şu an Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin içine kapatılmış durumda olan öğrenciler dışarı çıkarılmıyor. Çevik polis fakülte önünde barikat kurdu. Olay sırasında hocalardan biri solcu öğrencilerin üstüne yürüdü ve hakaret etti.


Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Gerici Provokasyon

Bugün Yıldız Teknik Üniversitesi'nde MÜSGENÇ (Müslüman Gençler), 'Üniversite Gençliğinin Ahlaki Çıkmazları' başlıklı bir etkinlik düzenlemek istedi fakat Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri ve TKP'li Öğrenciler ortak tutum alarak bu etkinliği iptal ettirdi. Etkinliklerinin iptal olmasıyla birlikte okuldan kovulan gericiler çıkan arbedede Gençlik Muhalefeti'ni hedef gösterdiler.


Samsun’da TGB ve ÖGB Provokasyonu

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde, stand açan TGB üyeleri ile devrimci öğrenciler arasında yaşanan tartışma ÖGB müdahalesiyle birlikte devrimcilere yönelik saldırıya dönüştü. Saldırının ardından ÖGB ve Polis işbirliği ile devrimci öğrenciler göz altına alındı. Toplam 8 gözaltının arasında Gençlik Muhalefeti üyesi 6 öğrenci bulunuyor. 


Mersin Üniversitesi'nde Polis Plastik Mermi Kullandı

Mersin Üniversitesi’nde, 3 Mayıs Perşembe günü Türkçülük günü etkinliği adı altında toparlanan faşistler devrimci, demokrat öğrencilere saldırdı. Faşistlerin provokasyonu sonrası okula çevik kuvvet sokan üniversite yönetimi kendi öğrencilerine saldırmak üzere polislere talimat verdi. Muhalefet.org’a yaşananları anlatan öğrenciler Rektör yardımcısının polislere saldırı talimatı verdiğini belirtiyor.  

Çevik kuvvet ile faşistlerin birlikte öğrencilere saldırması sonucu bazı öğrenciler yaralandı. Öğrencilerin üzerine plastik mermi ile ateş açan polis, Gençlik Muhalefeti’nden olduğunu belirten bir öğrenciyi boynundan yaraladı. Polis saldırısı sonrası 3 öğrenci gözaltına alındı 5 öğrenci yaralandı. 

Yaşanan faşist saldırı sonrası kısa sürede toparlanan Mersin Üniversitesi öğrencileri yaşanan saldırıyı protesto ederek gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. 

Şu an Mersin Üniversitesi önünde 500 kadar öğrenci yaşanan saldırıyı protesto ederek okuldan toplu çıkış yapıyor. Üniversite kapısı önüne barikat kuran çevik kuvvet, öğrencilere panzerler ile müdahale etmek üzere hazırlık yapıyor. 

Mersin Üniversitesi önündeki polis barikatı kaldırıldı, öğrenciler topluca otobüsler ile gözaltına alınan arkadaşlarını almaya gidiyor.


Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…



(muhalefet.org)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder