5 Mayıs 2012 Cumartesi

Hey Tekstil patronu gözaltında


Büyükçekmece Savcılığı tarafından yürütülen 'Sahte bankalı hayali ihracat soruşturması'nda gözaltına alınan  60 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler asında Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş da var. 



Şüpheliler hayali ihracat, rüşvet vermek, resmi evrakta sahtecilikle suçlanıyorlar. Grubun İstanbul ve Batman'da kurulu bulunan fabrikalarında yüzlerce işçi alacaklarını isteyince işten atılmıştı.

'Hayali ihracat' yaparak haksız kazanç elde etmek suçlamasıyla salı günü yapılan operasyonda gözaltına alınanlardan birinin Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş olduğu anlaşıldı. Hey bünyesinde tekstil başta olmak üzere turizm ve dış ticaret şirketleri bulunuyor.

1 Mayıs günü İstanbul Mali Şube ekiplerinin yaptığı operasyon kapsamında başlangıçta 50 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında dün de 10 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Emniyetteki sorgu işlemleri sabaha doğru tamamlandı.  Şüpheliler Büyükçekmece Adliyesine götürüldü.

Adliye'ye sevk edilen isimler arasında yer alan Süreyya Sıtkı Bektaş'ın başkanı olduğu Hey Group özellikle tekstilde adından çok söz ettirmişti. 2000’li yıllarda öne çıkan grup, özellikle Anadolu’da kurduğu tekstil fabrikalarıyla TBMM'den ödül almıştı. Grubun sadece tekstil sektöründe çalışan işçi sayısı bir ara 2 bin 500 kişiye kadar ulaşmıştı.

10 AY ÖNCE BAŞLADI

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül’ün geçtiğimiz yılın ortasında başlattığı soruşturma 10 aya yakın bir süre devam etti. Şüpheliler, hayali ihracat, rüşvet almak vermek ve resmi evrakta sahtecilik iddiaları ile suçlanıyor.

HEY İŞÇİLERİ DİRENİŞTE

Hey Tekstil son aylarda işten attığı işçilerle de sık sık gündeme gelmişti. Batman’da bulunan fabrikasında ücretlerini isteyen yüzlerce işçiyi işten atan Hey Tekstil, son olarak İstanbul’da 3 aylık ücretlerini isteyen 420 işçiyi işten atmıştı. İşçiler bunun üzerine fabrika önünde direnişe başlamış, birçok eylem ve etkinlik düzenlemiş, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'le mecliste basın açıklamaları düzenlemişti.



Evrensel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder