12 Mayıs 2012 Cumartesi

'Puşi Davası'nda Cihan Kırmızıgül'e 11 yıl 3 ay hapis




Puşi taktığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve 25 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Galatasay Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül, bugün Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 33 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Ceza daha sonra indirim maddeleri uygulanarak 11 yıl 3 aya düşürüldü.

Mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı:

Kamu görevlisine muhalefetten CMK 233/2-a maddesinde beraatına.

Güvenliği tehlikeye sokmaktan CMK 223'ten beraatına.

Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımcı olmaktan 7 yıl 6 ay, indirimle 6 yıl 3 ay hapsine.

Molotof kokteyli atmaktan 5 yıl, indirimiyle 4 yıl 2 ay hapsine.

Mala zarar verme sucundan 12 ay hapsine, indirimle 10 ay infaz edilmesine.



Kırmızıgül'ün avukatlarının kararı temyize götürecekleri öğrenildi.



19.30'DA TAKSİM TRAMVAY DURAĞINDA

Karar, Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi ve Öğrencime Dokunma Kampanyası'nın çağrıcılığında saat 19:30'da Taksim Tramvay Durağı'nda başlayacak yürüyüşle protesto edilecek.

NE OLMUŞTU?
Cihan Kırmızıgül, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiydi. Boynunda poşuyla Kâğıthane’deki otobüs durağında bekliyordu. Aynı gün o bölgede bir markete molotof atılmış, 22 yaşındaki Cihan da boynundaki puşi gerekçe gösterilerek zanlı olarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındığında tutanak tutan polisler davada ifade verirken molotof atan kişinin Cihan olup olmadığından emin olmadıklarını söylediler. Gizli bir tanık da 3. duruşmada olay sırasında gördüğü şahsın o olmadığını söyledi. Savcı bir önceki duruşmada Kırmızıgül’e 45 yıl hapis istemişti.




BirGün


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder