2 Mayıs 2012 Çarşamba

Tiyatrocu Cüneyt Türel hayatını kaybetti


Oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel, hayatını kaybetti. Türel bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Türel, 3 Mayıs Perşembe günü defnedilecek.

Oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel, hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Türel, bu sabah saatlerinde kaldığı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Türel, yüzlerce aydının 'ülkenin geleceği için kaygılıyız' diyerek oluşturduğu Sanatçılar Girişimi'nde de yer alıyordu.

Cüneyt Türel, 1942 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Cüneyt Türel, tiyatroya Yeşil Sahne ve Gençlik Tiyatrosu’nda başladı.

Cüneyt Türel, bu yıl 10 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 18.Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali için Elim Elinde adlı bir gösteri hazırlıyordu.

Türel'in cenazesi, 3 Mayıs Perşembe günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak törenin ardından, Teşvikiye Camisi'ndeki öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.



(soL-Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder