16 Mayıs 2012 Çarşamba

Türk Metal Bos(ch)'a kürek sallıyor


Bosch’ta isitfa eden işçilerin imzaları farklıymış

Bursa’da Bosch fabrikasında Türk Metal Sendikası’ndan istifa edip işçilerin noter huzurunda Birleşik Metal-İş Sendikası’na geçmesinin ardından Türk Metal’den “işçilerin imzası farklı” iddiası geldi.

Bursa’da 3 bin 500 Türk Metal Sendikası üyesinin istifa edip Birleşik Metal-İş Sendikası’na geçmesinin ardından Türk Metal’de yaşanan deprem sürüyor.

İşçilerin istifa etmemesi için işçilere ve Birleşik Metal-İş yöneticilerine saldırılarda bulanan Türk Metal’den bu defa “pes dedirten” bir iddia geldi. Türk Metal, istifa eden işçilerin noterde attıkları imzaların “farklı imza” olduğunu öne sürüyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası yetkilileri, “Bosch işçilerinin 30 yılı aşkın süredir çektiği yetmezmiş gibi şimdi de sendikamıza üyelik fişlerini sağda solda yayınlayarak üyelerimizin isimlerini kullanıyorlar” diyor.


NOTER HUZURUNDA İSTİFA EDİP ÜYE OLDULAR

Bosch’da yaklaşık 3500 istifa yaşandığını işlemlerin tümü Noter huzurunda ve Noter tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Birleşik Metal-İş yetkilileri, “Türk Metal’den istifa edip sendikamıza üye olan tüm işçiler, Noter huzurunda imzalarını atmış, kimlik bilgilerini Noter huzurunda teslim etmiş ve irade beyanlarını Noter huzurunda gerçekleştirmişlerdir

Her bir işçi için istifa 6, üyelik 5 nüsha formdan oluşmaktadır. Bu da 40 bine yakın form demektir. Sendikamıza üye olan işçiler tarafından toplamda 40 bin forma imza atılmış, Noter tarafından bu 40 bin forma kimlik bilgileri işlemiş ve 40 bin forma yevmiye numaraları verilmiştir.

Noter, bu 40 bin formu 3 gün içinde hazır hale getirip ilgili yerlere postalamakla yükümlüdür. Tüm bu süre içinde bu ölçekte işlem yapılırken birkaç hatalı yazım sözkonusu olabilmiş, tüm bunlar yine Noter tarafından ve yine prosedüre uygun olarak düzeltilmiştir” diyor.


TÜRK METAL HAKKINDAKİ DAVA İSTEMLERİ

Türk Metal’in eski üye fişlerinde imzaları farklı dediği işçilere, Türk Metal’den istifalarındaki imzaların kendilerinin imzaları olup olmadığının sorulması yeterli olduğunu kaydeden sendika, “Sitede üyelik fişlerini yayınladıkları üyelerimizin isimlerini deşifre etmeleri, onların adlarını kullanmaları ise diğer bir ahlaksızlık örneğidir” dedi.

“Onlar, baskı, tehdit, usulsüz noter işlemleri ve daha nice konuda haklarında açılan davaların paniği ile sağa sola çamur atmaya, kendi sahtekarlıklarının üzerini örtmeye çalışıyorlar”  diyen sendika, bu dönemde Türk Metal yöneticileri hakkında yapılan suç duyurularına birkaç örnek verdi:

-“Örgütlenme faaliyetlerimizin devam ettiği Şubat ayı içinde, Bosch işçileri ile yaptığımız toplantıları hukuk dışı davranışlarla engellemeye çalışan Türk Metal Bursa 2 Nolu Şube Başkanı ve 8 yöneticisi hakkında ceza davası

-Üyelerimize sendikamızdan istifa edip Türk Metal’e yeniden üye olmaları için baskı yapan işveren vekilleri ve sendika yönetici/temsilcileri hakkında TCK’nın 118.maddesi gereğince cezalandırılmaları talebiyle suç duyurusu

-İşyeri önüne gelerek sokak ortasında işlem yapan Bursa 3., 12., ve 21.Noterleri hakkında suç duyurusu.

-Aynı noterler hakkında soruşturma açılması talebiyle Noterler Birliği’ne başvuru

-Sendikamızın yasal basın açıklamasına katılan üyelerimiz ve Bosch işçilerine düzenledikleri saldırı hakkında, yaralama, tehdit, hakaret ve sendikal hakların engellenmesi nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu.

-Baskı ve tehdit altında işyerinin önünde getirilen Noter vasıtasıyla yaptırılan istifa işlemlerinin, üyelerimizin özgürce sendikalarını seçme iradelerini sakatlaması nedeniyle iptali talebiyle Bursa İş Mahkemeleri’ne açılan davalar.”

Sendika, “Kimsenin şüphesi olmasın. Bosch işçisi Birleşik Metal-İş’e özgür iradesiyle üye olmuştur. Bu iradeyi sakatlamaya çalışanlar yargı önünde hesap vereceklerdir” vurgusuında bulunuyor.



EmekDunyasi.Net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder