14 Mayıs 2012 Pazartesi

Adalet Bakanı: Puşi davasında gereği yapıldı


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, üniversite öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün 11 yıl hapse mahkum edildiği “puşi” davası konusunda yaptığı açıklamada yargı organlarının gereğini yaptığını ifade etti.

İstanbul’da Tanık Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen “4×4′lük Liderlik Programı”na katılan Ergin, Cihan Kırmızıgül'ün yargılandığı ve 11 yıl 3 ay ceza aldığı “puşi” davası ile ilgili soruları yanıtladı.

“Dosya içeriğine dair bilgi sahibi olunmadan” yorum yapıldığını savunan Ergin, şöyle dedi: “İstanbul A mahallesinde bir topluluk toplanıyor. Başlıyorlar gösteri yapmaya. Bu sırada yüzünü, gözünü kapatıyorlar, ‘poşu’ denilen örtüyle. Ellerinde molotof kokteylleri, sağa, sola, iş yerlerine atılıyor. Camlar kırılıyor, yangınlar çıkıyor, yeri geliyor arabalar yanıyor, insanların iş yeri ve evleri zarar görüyor. Bazen gencecik çocuklarımız, lise talebelerimiz hayatlarını kaybediyor, bazen yakılan mağazalarda masum vatandaşlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız yanarak, boğularak ölebiliyorlar.

Bu eylemleri yapanlara, bu faaliyeti icra edenlere kamu gücü, kolluk gücü seyircimi kalacaktı, yargı organları bu tür faaliyetleri karşılığını almasına vesile olmayacak mıydı, gereğini yapmayacak mıydı?”



EmekDunyasi.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder