16 Mayıs 2012 Çarşamba

Liman işçileri kazandı


Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğinde (MIP) işçilerin iş bırakma eylemi sonuç verdi. Sendikalı ve taşeron işçilerin, son yılların en güçlü ve geniş katılımlı eylemi olarak tanımladıkları eylem sonrasında, MIP, işçilerin dile getirdiği talepleri kabul etti. Bunun üzerine işçiler, işlerinin başına döndü.

İşçilerin işletme önünde yaptıkları eylemde, MIP’ye tepkileri oldukça sertti. Bu tepki, “Performans burada yönetim nerede”,  “Direnişi kıranın kafasını kırarız”, “Burası Türkiye Singapur değil” gibi atılan sloganlara da yansımıştı.

Üretimin durdurulduğu limanda eylemin sebebi, yıllık performans ikramiyelerinin ödenmemesi ve işçilerin ücret dengesizliği olarak ifade edilmişti. 2 bini aşkın işçinin katıldığı eylemde; sendika 18 madde formüle etmişti. 18 maddenin 10 tanesinin işçi sağlığı ve emniyetli çalışma kapsamında taleplerdi.

MIP 18 maddenin tamamına yakınını kabul etti. Alınan bilgilere göre; yalnızca bir maddede anlaşmazlık devam ediyor. Uzlaşma sağlanamayan maddede ise, taşerondan ana firmaya geçen işçilerin 750 TL olan ücretlerinin yükseltilmesi öngörülüyordu.



EVRENSEL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder