6 Mayıs 2012 Pazar

TKP'nin, süt skandalı bilgilendirme toplantıları başladı


AKP’nin “Okul Sütü” projesi kapsamında dağıttığı sütlerin binlerce öğrenciyi hastanelik etmesinin ardından, TKP, halk toplantılarına başladı. Ülkenin pek çok noktasında gerçekleştirilen toplantıların Kartal ve Maltepe ayağında, halk AKP’nin bozuk sütüne karşı bilgilendirildi.



“Okul Sütü” programı kapsamında AKP’nin dağıtımını yaptırdığı sütler sonucunda bine yakın öğrenci hastaneye kaldırılırken, TKP, konuyla ilgili ülkenin pek çok noktasında halk toplantılarına başladı.


İlk toplantılar Kartal ve Maltepe'de
AKP’nin piyasadaki yandaş firmaların "arz fazlasını değerlendirmek" üzere yaptığı süt dağıtımı sonucu binlerce öğrencinin zehirlenmesinin ardından, TKP’nin halkı bilgilendirme toplantıları Kartal ve Maltepe’de başladı.

Aynı anda ülkenin pek çok noktasında başlatılan bilgilendirme toplantılarının Maltepe ayağı Maltepe Nâzım Kültürevi’nde gerçekleştirildi.


"Amaç süt sanayisine para aktarmak"
Sütlerin olumsuz etkileri konusunda bilgiler veren Operatör Doktor Orhan Şan, iki bin çocuğun zehirlenmesine neden süt dağıtımının temel amacının süt sanayisine para aktarmak olduğunu söyledi.

Toplamda iki bine yakın çocuğun bulantı, kusma ve baş dönmesi gibi nedenlerle hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Şan, olayın ardından Sivas Valisinin “süt bozuk” dediğini ancak daha sonra bunun bizzat bakanlar eliyle gizlendiğini ifade etti.


Sütlerin bozuk olmasının nedenleri
Sütlerin bozuk olmasının ve zehirlenmelere neden olmasının sütlerin gereken şartlarda saklanmaması, gerekli hijyen ve sağlık koşullarına uygun ortamlarda üretilmemesi ve bu konuda denetimlerin yapılmaması nedeniyle olduğuna dikkat çeken Şan, mikrobik ve kimyasal madde bulaşması dolayısıyla zehirlenmelerin olabileceğini hatırlatarak, burada bu tipte bir durumla karşılaşıldığını söyledi.

Zehirlenme belirtilerine bu olaylarda açıkça rastlanıldığını ve bulantı, kusma, ishal gibi durumların ortaya çıktığını belirten Şan, saklanmaya çalışılsa da birçok noktada zehirlenme tanılarının da konulduğunu söyledi.


İkinci toplantı Kartal'da yapıldı
Maltepe’de yapılan bu toplantının ardından bir diğer toplantı da akşam saatlerinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi’nde gerçekleştirildi. Burada da öğrenci velilerine süt zehirlenmelerine ilişkin bilgi veren Op. Dr. Şan’ın konuşmasının ardından öğrenci velileri ile zehirlenmelere karşı neler yapılabileceği konuşuldu.

Kartal’daki halk toplantıları yarın devam edecek.

6 Mayıs, Pazar

12.00 Uğurmumcu Mahallesi Kahve
13.30 Petrol İş Mahallesi Baltaşı Köy Derneği
14.00 Esentepe Mahallesi Orçunlar Köy Derneği
18.00 Eğitimsen Kartal Şube



(soL – haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder