1 Mayıs 2012 Salı

İl il, meydan meydan 1 Mayıs


İşçi sınıfının Birlik, Mücadele Ve Dayanışma günü 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye genelinde yaygın bir şekilde kutlanacak. İşçi ve emekçiler ülkenin dört bir tarafından alanlara çıkarak taleplerini haykıracak.

İl il 1 Mayıs programı şöyle:


İSTANBUL

Taksim’deki kutlamalar için 3 koldan yürüyüş yapılacak. Güzergahlar şöyle:
Gümüşsuyu kolu: TTB, TMMOB, TKP, Halkevleri
Tarlabaşı kolu: KESK, EMEP ve BDP başta olmak üzere Halkların Demokratik Kongresi korteji ve ÖDP.
Şişli sol kol: DİSK, Devrimci 1 Mayıs Platformu
Şişli sağ kol: Sendikal Güç Birliği Platformu, Şişli kolundan yürüyen Halkların Demokratik Kongresi korteji(ESP ve SDP başta olmak üzere), DHF, BDSP, Mücadele Birliği, Alınteri.
Şişli kolundan yürüyecek olan sendika ve örgütler, saat 09.30’da Ender Mağazası önünde toplanacak. Şişli kolundan yürüyen HDK’lılar ise saat 09.30’da Şişli Cami Meydanı’nda toplanarak Taksim Meydanı’nda yürüyecek. Yürüyüş saat 10.00’da başlayacak.

İZMİR


İzmir’de DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şubeleri Basmane’de toplanarak Alsancak üzerinden, Halkların Demokratik Kongresi de Basmane Meydanı Fuar Kapısı önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı üzerinden Gündoğdu Meydanı’na yürüyecek. KESK ise Sümerbank önünde toplanarak Gündoğdu Meydanı'na gelecek.

ANKARA


DİSK, KESK, TTB, TMMOB, Türk-İş şubeleri ve Halkların Demokratik Kongresi ile diğer siyasi partiler saat 12.00’da Ankara Garı önünde toplanacak. 1 Mayıs mitingi Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak.
Hak-İş ve Memur-Sen ise 1 Mayıs için Tandoğan’da ayrı bir miting düzenleyecek.

BURSA


Bursa’da Türk-İş’in kutlamaları ayrı yapma kararı nedeniyle iki farklı miting düzenlenecek.
KESK, DİSK’e sendikalar ile HDK, ÖDP, AKA-DER’in de aralarında olduğu kurumlar saat 14.00’da Stadyum önünde toplanarak, Kent Meydanı’na yürüyecek.  


Türk-İş ve Kamu-Sen ise saat 09.30’da toplanarak yine Kent Meydanı’nda miting düzenleyecek. Sendikal Güç Birliği Platformu’nu oluşturan sendikaların şubeleri her iki kutlamaya da katılacak.

ADANA


Adana’da DİSK, KESK, TMMOB, Türk-İş, Halkların Demokratik Kongresi, DHF, Partizan, BDSP, Halkevleri, TKP ve ÖDP’nin de aralarında olduğu sendika ve siyasi örgütler, saat 11.00’da Mimar Sinan Tiyatrosu önünde toplanacak. Miting, Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

KARATAŞ


Eğitim Sen önünde saat 11.00 de toplanılıp Ata Parka yürünecek. Karataş’ta 33 yıl sonra ilk defa 1 Mayıs kutlanacak.

ESKİŞEHİR


KESK, DİSK, Türk-İş, TMMOB, HDK (ESP, BDP, EMEP, TÖP-G), Halkevleri, TKP, ÖDP, BDSP, Alınteri, DHF’nin de aralarında olduğu kurumlar, saat 12.00’da Anadolu Üniversite
girişinde toplanarak Eskişehir Sıhhiye Meydanı’na yürüyecek.

DİYARBAKIR


KESK, DİSK, TMMOB, Türk-İş, ESP, ÖSP, EMEP, BDP ve DTK tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek olan miting saat 12.00’da başlayacak.

DERSİM


KESK, DİSK, Türk-İş, EMEP, ESP, BDP, Partizan, Demokratik Halklar Federasyonu’nun da aralarında olduğu kurumlar, saat 11.00’da Tunceli Devlet Hastanesi önünde toplanacak. Buradan Seyit Rıza Meydanı’na yürüyüş yapılarak miting düzenlenecek.

MALATYA


KESK, EMEP, BDP, ESP, İHD’nin de aralarında olduğu kurumlar, saat 12.00’da Emeksiz alt geçidinde toplanacak ve Emeksiz Meydanı’na yürüyecek. Miting programında tertip komitesi adına yapılacak açıklamanın yanı sıra NATO’nun füze kalkanına karşı uzun süre mücadele veren Kürecik halkı adına konuşma yapılacak.

Türk-İş, Kamu Sen, Hak-İş ve Memur-Sen ise mitinge katılmıyor.

HATAY


DİSK, KESK, İHD, TMMOB, Halkların Demokratik Kongresi (BDP, EMEP, ESP, SODAP, Sosyalist Parti, Sosyalist Gençlik Hareketi, SDP, TÖP-G, Partizan), Demokratik Haklar Federasyonu, Mücadele Birliği, Akdeniz Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlenecek olan miting için saat 12.30’da Doğuş okulları önünde toplanılacak. 1 Mayıs mitingi, Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak.

İSKENDERUN


Tayfur Sökmen Bulvarı 3 M Garden önünde saat 15.00’te toplanacak buradan sahildeki Anıt Alanı’na yürünecek. binlerce üyesi olan Çelik iş in katılıp katılmayacağı netleşmedi.

MERSİN


Sendikalar ve siyasi partiler İstasyon meydanında saat 11.00 da toplanılıp Cumhuriyet alanına yürünecek. Direnişteki Liman işçileri ile serbest bölge işçileri talepleri ile birlikte katılacak.

ÇANAKKALE


KESK, DİSK, Türk-İş, HDK ve Halkevleri, Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenleyecek. Miting için saat 12.00’da Salı pazarında toplanılacak.

SAMSUN


Türk-İş, KESK ve DİSK’in düzenlediği 1 Mayıs mitingine HDK ile Türkiye Gerçeği, Halkevleri, ÖDP, TKP ve EDP katılıyor. Miting için saat 11.00’da gar önünde toplanılacak ve Cumhuriyet Meydanı’na yürünecek. 1 Mayıs akşamı ise Atakul sahilinde şenlik düzenlenecek.

KONYA

Konya’da 12 Eylül’den sonra bu yıl ilk kez 1 Mayıs mitingi düzenlenecek. Daha önceki yıllarda basın açıklamaları yapılan kentteki mitingin öncülüğünü KESK yapıyor. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri, EDP, Halkevleri, ÖDP, Sosyalist Gençlik Derneği’nin de katılacağı 1 Mayıs mitingi Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü karşısındaki Atatürk Anadolu Lisesi önünde yapılacak. Saat 12.00’da miting alanında bir araya gelecek olan kitle, 13.00’da kortejler oluşturarak Alaattin çevresinde yürüyüş yapacak, miting alanına geri dönecek.

KAYSERİ

Kayseri’deki 1 Mayıs mitingine KESK, Birleşik Metal-İş, TÜMTİS, EMEP, SDP, ESP, EDP, BDSP, HDK katılacak. İki ayrı koldan yürüyüş yapılarak miting alanı olan Mimar Sinan Parkı’na gelinecek. Saat 16.00’da Salih Algın Paşa İlköğretim Okulu önünde bir araya gelerek miting alanına yürünecek.

ANTEP

Antep’te 1 Mayıs, İstasyon Meydanı’nda kutlanacak. Saat 10.00 Kırkayak Parkı ve Yeşilsu Parkı’nda bir araya gelecek olan kitle buradan mitingi alanına yürüyecek. HDK bileşeni partiler Yeşilsu Parkı’nda bir araya gelecek. KESK, DİSK, Türk-İş’in oluşturduğu tertip komitesi tarafından organize edilen miting 16.00’a kadar sürecek.

ELBİSTAN


Eğitim Sen çağrısıyla Maraş’ın Nurhak İlçesi’nde ikinci kez miting düzenlenecek. Nurhak mitingi öncesinde Elbistan’da basın açıklaması yapılacak.

Nurhak’ta saat 11.00’da PTT karşısında yapılacak mitinge, Eğitim Sen Elbistan, Nurhak, Pazarcık şubeleri, Tüm Bel-Sen, AYÖP, ESP, BDP, SGD, CHP katılacak.

KOCAELİ


KESK, Dev Sağlık-İş, TMMOB, TTB, HDK, EMEP, BDP, ÖDP, Halkevleri Saat. 13,00’de Merkez Bankası önünde buluşup İnsan Hakları parkına yürüyerek burada miting yapacak.

GEBZE


Gebze İşçi Kurultayı Komitesi ve Emek Partisi Saat 17.00 Trafo Meydanında buluşup, Cumhuriyet Meydanında miting yapacak. Mitinge HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’de katılacak.

SAKARYA


Sakarya’da KESK, HDK, EMEP, ÖDP, CHP’nin düzenlediği miting saat: 14.00’da  Salko Camii önünde toplanılacak.

DÜZCE


Düzce Sendikalar Platformu ve siyasi partilerin düzenledeği mitigin Anıtpark önünde yapılacak. Sendikalar Düzce Belediyesi önünden Anıtpark önüne yürüyecek. Saat: 12.00

BOLU


Kardelen Meydanında yapılacak mitingin başlama saati:13.00. Mitingi KESK, Kamu-Sen, Belediye-İş düzenliyor. Siyasi partilerde mitinge katılacak.

ZONGULDAK


İstasyon caddesinden başlayacak olan yürüyüş Madenci anıtında yapılacak mitinge bitirilecek. Yürüyüşün başlama saati 12.00’de. GMİS’in düzenlediği mitinge KESK Çaycuma Bileşenleri de gelecek.

BARTIN


Yukarı Çarşı Meydanı saat: 12.30’de başlayacak olan mitinge GMİS, Yol-İş 1 ve 2 No’lu Şubeler, Belediye-İş, KESK ve Üniversite Öğrencileri katılacak. TEKSİF’te yeni örgütlenen Rimaks Tekstil işçileri de mitinge katılacak.

KASTAMONU


Nasullah Meydanında basın açıklaması yapacak olan KESK buradan Sinop’taki mitinge geçecek.

BİLECİK


Birleşik Metal-İş  öncülüğünde Bilecik’te ilk kez 1 Mayıs kutlanacak.

AYDIN


Aynı alanda ayrı kutlama. Salı pazarından sulu parka yürünecek. İlk olarak Eğitim-İş Türk-İş’in bazı şubeleri ve CHP saat 12.00 de bir yürüyüş düzenleyecek. Saat 16.00’da ise KESK’in öncülünde aynı alanda ikinci bir miting düzenlenecek.

DENİZLİ


Türk-İş DİSK KESK TMMOB ve siyasi partiler ortak kutlama yapacaklar. 12.30’da Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanılacak ve Bursa Tokat caddesine yürüyüş gerçekleşecek.        

UŞAK

Belediyenin önünde 13.00’de toplanacak olan emekçiler Valilik önüne yürüyüş gerçekleşecek. Mitingi KESK, siyasi partiler ve Şeker-İş düzenliyor.

AFYON


Afyon’da da iki ayrı kutlama gerçekleşecek. Türk-İş’e bağlı şubeler Harb-İş Şubesi önünde tonlanacak ve basın açıklaması yapacak.

KESK, EMEP, CHP saat 13.00’de Yeşil parktan Anıt parka yürüyüş düzenleyip burada miting yapacak.

MUĞLA


KESK, DİSK, TMMOB ve Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş ve Belediye-İş’in 1 Mayıs mitingini düzenliyor. Siyasi partilerinde katılacağı miting saat 11.00’de.

ANTALYA


KESK, DİSK, TMMOB ve siyasi partiler saat 13.00’de Aydın Kanza Parkından Barboros İlköğretim Okulu yönüne bir yürüyüş düzenleyecek. Miting burada gerçekleştirilecek.

NİĞDE


Belediye-İş, Eğitim Sen, SES, EMEP ve CHP ortak kutlama yapacak. Saat: 12:30. Niğde’nin ilçelerinden Ulukışla ilçesinde de miting yapılacak. 13:30

KIRŞEHİR


TMMOB, Eğitim Sen, CHP, EMEP, ÖDP, BDP’nin oluşturduğu tertip komitesi ile Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu ÇEMAŞ Dökümden de işçiler katılacak.

Miting şehir merkezinde yapılacak. Saat 11.00’de yürüyüş başlayacak 13.00’de miting yapılacak.

NEVŞEHİR


Eğitim Sen öncülüğünde yapılacak miting Şehir Merkezindeki Telekom önünde olacak. Mitingin başlama saati 11.30.

EDİRNE


KESK, TTB ve TMMOB’un düzenlediği mitinge EMEP, ÖDP, SP, CHP katılacak. Saat:10.00’da Belediye önünde başlayacak Haraçlar caddesine yürüyecek olan emekçiler burada miting yapacak.

LÜLEBURGAZ


Türk-İş şubeleri ve KESK mitingi düzenliyor. Mitinge EMEP, ÖDP, CHP, İşçi Partisi, HDK katılacak. TEKSİF, Tes-İş, Tez Koop-İş, Harb-İş şubeleri bölge düzeyinde mitinge burada katılacak. Saat.10.00’da Kaymakamlık önünde toplanacak olan kitle mitingi Kongre Meydanında yapacak.

ÇORLU


Çorlu İşçi Komitesi, EMEP, BDP ve ESP miting düzenliyor. Saat. 17.00’de Cumhuriyet meydanında miting düzenlenecek.

SİVAS


KESK, Halkevleri, EMEP, ÖDP tertip komitesini oluşturduğu kutlamalar için saat 11.30’da  Etembey Parkında toplanılacak. Miting için Mevlana Meydanına yürünecek.

AMASYA


KESK’in çağrısıyla yapılacak kutlamalar saat 12.00’de Künç Köprüde başlayacak. Anıt Meydanında miting düzenlenecek.

ÇORUM


Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların çağrısıyla yapılacak kutlamalar için saat 12.00’de saat kulesinde bir araya gelinecek.

ORDU


Belediye Meydanı’nda saat 12.00’de başlayacak kutlamalar KESK ve Türk İş’in çağrısıyla yapılıyor.

GİRESUN


KESK ve Türk-İş’in çağrısıyla yapılacak miting için 11.30’de Depboy’da toplanılacak. 12.00’de Osmanağa meydanında toplanılacak.

TRABZON


Türk-İş ve KESK’in çağrısıyla 12.00’de TEDAŞ önünden toplanacak olan emekçiler  Maraş Caddesinden Belediye Meydanına yürüyecek.

RİZE


Rize’de kutlamalar Fındıklı ilçesinde Emek Partisinin çağrısıyla yapılacak. Sendika ve partilerin katılımıyla 11.00’da Köprübaşından. meydana yürünecek.

HOPA


KESK’in başvurusuyla yapılacak miting saat 12.00’de başlayacak.

DİYARBAKIR

Toplanma yeri: Ofis, Urfa Yolu, Bağlar
Miting alanı: İstasyon Meydanı
Toplanma saati: 12.00


MALATYA

Miting alanı: Emeksiz Meydanı
Toplanma yeri: Emeksiz alt geçidi
Toplanma Saati: 12.00


VAN

Miting alanı: Belediye Garajı yanı
Toplanma saati: 10.00


HAKKARİ

Miting alanı: VEDAŞ binası önündeki alanda
Toplanma saati: 10.00

BİTLİS

Miting alanı: Mahalle Başı Gök Meydanı
Toplanma saati: 13.00

MUŞ

Miting alanı: Belediye önü
Toplanma saati: 13.00

KARS

Miting alanı: Cumhuriyet Meydanı
Toplanma saati: 10.00

AĞRI

Toplanma yeri: Cumhuriyet Caddesi
Toplanma saati: 10.00


IĞDIR

Toplanma yeri: Atatürk Bulvarı
Toplanma saati: 10.00




Evrensel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder