13 Mayıs 2012 Pazar

TOGO İşçileri İkinci Kez Gözaltına Alındı


TOGO Ayakkabı' da sendikalı oldukları için işten çıkartılan 35 işçi dün ikinci gözaltına alındı. KESK Ankara Şubeler Platformu gözaltıları TOGO Ayakkabı Mağazası önünde protesto etti.


TOGO Ayakkabı' da sendikalı oldukları için işten çıkartılan 35 işçi dün yeniden gözaltına alındı. Trafiği kapattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve Balgat 10 Nisan Karakolu'na götürülen işçiler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İşçiler, direnişlerinin 11. günü olan 10 Mayıs'ta da gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmışlardı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, işçilerin işten çıkarılmasını ve gözaltına alınmasını dün saat 18.30'da İzmir Caddesi'ndeki TOGO Ayakkabı Mağazası önünde protesto etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ve Emek Partisi'nin de destek verdiği eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü Doğan Kaya, KESK olarak TOGO işçilerinin yanlarında olduklarını belirtti.

"Bizler on sekizinci yüzyıl koşullarında çalıştırılan işçilerin her zaman yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz. Patron, işçilerin sendikalı oldukları zaman haklarını er geç alabileceğini biliyor. Bu yüzden işçileri işten çıkarmayı kolay yol olarak görüyor."

Deri-İş adına konuşan Ayhan Korkmaz, TOGO'yu bir marka haline getiren işçilerin emeklerinin karşılığını alamadığını söyledi. Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu belirten Korkmaz "işçilerin en ufak talepleri baskıyla karşılanıyor" diye konuştu.

İşçiler adına konuşan Cengiz Aydoğan ise mücadelelerine destek veren herkese teşekkür etti ve ekledi "Haklarımızı geri alana kadar iş yeri önünde direnmeye devam edeceğiz."




Serhat KORKMAZ

BİA Haber Merkezi -Ankara


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder