9 Mayıs 2012 Çarşamba

Süt skandalı sürüyor: Son iki günde 200 öğrenci hastanelik oldu


Yetkililer, “sütlerde sorun yok, zehirlenme tespit edilemedi” ve “şikâyetler azaldı” dese de, öğrenciler süt içtikten sonra hastanelik olmaya devam ediyor. Son iki günde okul sütü içen en az 200 öğrenci hastanelik oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “süt konusundaki şikayetler yüzde 90 oranında azaldı” derken, Pazartesi günü 133, bugün ise en az 97 öğrenci okul sütü sonrası hastanelik oldu.


Niğde’de 28 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Niğde'de 'Okul sütü' projesi kapsamında dağıtılan sütlerden içen 28 öğrenci, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Niğde kent merkezinde, merkeze bağlı Alay ve Yeşilgölcük beldelerindeki çeşitli okullarda süt dağıtımın ardından bazı öğrencilerde karın ağrısı ve mide bulantısı rahatsızlığı oluştu.

28 öğrenci, okullara gelen ambulanslara alınarak, Niğde Dr. Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çocukların sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Bahri Elmas, "Öğrencilerin şu anda bir şikâyetleri yok, gayet iyiler. Şimdi 4 hastamız tedavi altında, geri kalanları gönderdik, herhangi bir problem çıkmadı. Burada yatan 2 çocukta süt dışında olan bir problemin olduğunu düşünüyoruz. Bunların araştırmasını yapıyoruz, bir sıkıntı yok" dedi.


Isparta’da 8 öğrenci süt şikayetiyle hastaneye kaldırıldı

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Çetince ve Tokmacık beldelerinde okulda dağıtılan sütü içtikten sonra mide bulantısından şikâyet eden 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Tokmacık ve Çetince beldelerinde 8 öğrenci süt içtikten sonra mide bulantısı şikayeti ile öğretmenleri tarafından Yalvaç Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.


Kırşehir’de 12 öğrenci süt içti hastanelik oldu

Kırşehir Kaman’a bağlı Savcılı beldesinde 12 öğrenci, “Okul Sütü Programı” kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Savcılı beldesinde bulunan Savcılı İlköğretim Okulu’nda, sabah dağıtılan sütlerin ardından bazı öğrencilerde karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri oldu. Bunun üzerine okul yöneticileri öğrenciler için ambulans çağırdı. 12 öğrenci, ambulanslarla gruplar halinde zehirlenme şüphesiyle Kaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


İzmir’de 23 öğrenci sütten rahatsızlandı

İzmir’in Buca İlçesi’ndeki Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda 23 öğrenci süt içmelerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Eğitim- Sen 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin, sütlerin okullarda bir hafta boyunca uygun olmayan koşullarda saklandığını öne sürerek, sütlerin toplatılmasını istedi.

Buca Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda süt içen çocuklardan 23'ü mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri üzerine Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Kocaman tarafından ambulanslarla Tınaztepe Kadın Doğum Hastanesi'nin Acil Servisi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin bir kısmına serum bağlandı, durumlarının iyi olduğu belirtildi. Serum verilen ikinci sınıf öğrencisi Sudenaz Kılınç'ın annesi Hamide Kılınç, çocuğunun Arkadaşlarım içerken ben onlara mı bakacağım sözü üzerine okulda süt içmesine izin verdiğini belirterek, Okuldan saat 11.00'de ‘çocuğunuz fenalaştı' diyerek aradılar. Panik halde hastaneye geldik. Sınıftaki çoğu arkadaşıyla birlikte Acil Servis'te bakıma alındı. Aşırı mide bulantısı vardı. Dört kez kustu. Serum bağlandı. Çocuğum süt içiyordu, alerjik bir durumu yoktu. Bundan sonra okulda süt içmesine izin vermeyeceğim dedi.


Çorum’da 18 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Çorum'da bir ilköğretim okulunda süt içen 18 öğrenci fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.


Yozgat’ta 8 öğrenci hastanelik

2 Mayıs gününden itibaren tüm Türkiye genelinde dağıtımına başlanılan sütten birçok öğrencinin rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmasının ardından Yozgat‘ta da “Okul Sütü” kampanyası kapsamında dağıtılan sütlerden içen 8 öğrenci rahatsızlandı.

Büyüknefes İlköğretim Okulu’ndan 5 öğrenci, Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu‘ndan ise 3 öğrenci rahatsızlanarak Yozgat Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı.


Dün en az 133 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Okul sütü projesi kapsamında dün ise, Balıkesir'de 27, Ankara’da 17, Kahta’da 4, Kırıkkale’de 8, Cizre’de 55 ve İnegöl’de 22 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.


TKP: “Halk, hükümeti yanıtsız mı bırakacak?”

TKP’nin günlük yayın organı TKP’nin Sesi’nde, süt zehirlenmelerine ilişkin hükümetin zehirlenmeler azaldı açıklamasına tepki vardı.

TKP’nin Sesi’nin bugünkü sayısı şöyle:

“Hükümet, süt içtikten sonra hastalanan çocuk sayısının her geçen gün azaldığı müjdesini verdi!

Yani yarın kaç çocuğun hastalanacağı bir istatistik konusu! Kimin çocuğunun hastalanacağını bilmemeye devam ediyoruz.

Çünkü “hijyen koşullarına uymayan” bir firmadan süt alımının durdurulduğu satır arasında bildirildi.

İçi rahat eden var mı?

Daha önce de süt projesinin provoke edildiğini söylemişti başka bir yetkili. Çocuklar mıydı failler, o da belirsizdi...

Anlaşılan, AKP “bozuk sütün üstüne bir bardak soğuk su için” demeye getiriyor.

Geçen hafta sorduğumuz soruyu tekrarlıyoruz: Geleceğine, ülkeye sahip çıkmayan halk, şimdi de çocuklara musallat olan bu hükümeti yanıtsız mı bırakacak?”



(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder