2 Mayıs 2012 Çarşamba

Ankara emeğin başkenti oldu


1 Mayıs İşçilerin Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ankara’da Tren Garı önünde toplanan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi partiler “Savaş değil, barış istiyoruz”, “Adaletsizliğe, güvencesizliğe, iş cinayetlerine karşı, toplumsal dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim, yaşasın 1 Mayıs”, “Onurlu geçmişimizle aydınlık ve taşeronsuz bir gelecek istiyoruz” pankartları açtı.

Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’na yürüyen emekçilere” ulaşım hakkımız engellenemez” diyen Perşembe Akşamı Bisikletlileri, “Patronsuz, pezevenksiz bir dünya istiyorum” diyen LGBTT bireyler, “Tutuklu öğrencilere özgürlük” talep eden öğrenciler, “Karanlığa karşı sanat” diyen sanatçılar ve çok sayıda demokratik kitle örgütü destek verdi.

1 Mayıs tertip komitesi adına ilk konuşmayı yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Doğan Kaya, taşeron güvencesiz çalışmaya karşı bugün alanlarda olduklarını vurgularken son dönmede KESK’e yönelik baskıların da kendilerini yıldıramayacağını belirtti.

Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş’in Ankara Garı’na girmek istemesine polis gazla müdahale etti. bu sendikalara kendilerinin kutlama alanının Sıhhıye değil, Tandoğan olduğu yönünde uyarıda bulunan polis alana zorla girmek isteyen Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş’e müdahale etti.

Ankara’da kutlamaların bir diğer adresi ise Tandoğan Meydanı oldu. Kamu Sen ve Memur Sen AKM önünde toplanıp Tandoğan Meydanı’na yürüdü. Oradaki kutlamalar ise Mehter Takımı’nın Mehteran Marşı’nı söylemesiyle başladı.


ESRA KOÇAK-BURCU CANSU-ONUR AÇIKGÖZ

BİRGÜN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder