23 Mart 2012 Cuma

Bosch Rexroth işçileri de sendika değiştiriyor


Bosch’un ana fabrikasındaki işçilerin Türk Metal Sendikası’ndan istifa ederek, Birleşik Metal-İş’e geçme süreçleri Bosch’a bağlı bir işyeri olan Rexroth fabrikasına da sıçradı.

Fabrikada dün sabah başlayan istifalar, akşam 16.00 çıkışıyla çoğunluğu sağlayacak seviyeye yükseldi.
Yaklaşık 800 işçinin çalıştığı Rexroth fabrikası, hidrolik aksan ve montaj gibi alanlarda üretim yapıyor. Bosch’ta başlayan süreçten sonra kendilerinin de harekete geçtiğini söyleyen Rexroth işçileri, daha iyi koşullarda daha iyi bir ücretle çalışmak için sendika değiştirdiklerini belirtti.


Geçiş işlemlerinin ardından konuşan Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, işçilere bundan sonra mücadeleyi birlikte kararlar alarak sürdüreceklerinin mesajını verdi. Bugüne kadar işçilerin alın terleri, emekleri üzerinden verdikleri aidatların kendi mücadeleleri için değerlendirilmediğine değinen Atar, bundan sonra aidatların da, temsilcilerin de işçilerin geleceği adına güvence olacağını söyledi.

Bosch işçilerinin açtığı mücadele yolundan Rexroth işçilerinin de devam ettiğini söyleyen Atar, örgütlenmeyi sürdürecekleri vurgusunu yaptı. Atar, son olarak haftaya Çarşamba günü Almanya’daki IG Metall’in otomotiv sektörü sorumlusunun Bursa’ya geleceğini ve işçilerle toplantılar yapacağını söyledi.

Konuşmanın ardından vardiyası gelen işçiler servislerine binerek, işyerlerine gitti; diğer işçiler de sendika binasında sendika sürecine dair daha detaylı bilgi aldı.
 

EVRENSEL-Bursa


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder