31 Mart 2012 Cumartesi

Bayraktar'a ayakkabılı protesto


İstanbul’daki Okan Üniversitesi’nde Gençlik Muhalefeti üyeleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı protesto etti. Kentsel dönüşüm projelerinin yoksulları evlerinden ettiğini söyleyen Gençlik Muhalefeti üyesi öğrenciler bakana ayakkabı fırlattı. Öğrenciler, bakanın korumaları tarafından yerlerde sürüklenerek salondan atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Okan Üniversitesi'nde, kentsel dönüşüm üzerine konuşma yaparken, Gençlik Muhalefeti üyesi öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Kentsel dönüşüm projesiyle, rant elde edildiğini belirten öğrenci, dönüşüm projeleri ile yoksulların evlerinden edildiğini söyledi. Öğrencinin konuşması sırasında arkadaşları da "Üniversitene, ülkene, mahallene sahip çık" sloganları atarak destek verdi.

Bakanın korumaları öğrencilere saldırdı. Saldırı üzerine bir öğrenci ayakkabısını bakana fırlattı. Bir akademisyen, öğrencilerin yerlerde sürüklenmesine karşı çıksa da öğrenciler yerlerde sürüklenerek salondan uzaklaştırıldı.


Bayraktar'dan Egemen Bağış taklidi
Protestonun ardından Bayraktar, konuşmasına devam etti. Toplantı sonrasında protestoyu değerlendiren Bayraktar, "Ayakkabının birisini fırlattı, diğeri kendinde kaldı. ‘Öbürünü de at da birisine verelim onu’ dedim. Ayakkabı da güzelmiş" dedi.

Egemen Bağış da daha önce yumurtalı protestoya maruz kalmış ve "Sucuk da atın da sucuklu yumurta yapalım" demişti. Bağış daha sonra "Ceketim kirlendi" diyerek yumurta atan öğrencilerden şikayetçi olmuştu. Bağış son olarak Ege Üniversitesi'nde karşılaştığı yumurtalı protesto sonrasında "yaralandığını" iddia ederek şikayetçi olmuştu.



Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder