23 Mart 2012 Cuma

Puşi taktığı için 2 yıldır tutuklu olan Cihan Kırmızıgül tahliye edildi


İki yıldır “puşi” taktığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül tahliye edildi.

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün “puşi” taktığı gerekçesiyle iki yıldır tutuklu yargılandığı davanın 9. Duruşmasında da savcının tutukluluğunun devamını istemesine karşın mahkeme tarafından tahliye edildi.

Heyet değişikliği gerekçesiyle karar yok

Mahkeme heyeti, duruşmayı davaya bakan heyette yaşanan değişiklikten ötürü karar veremeyeceklerini açıklayarak başlattı. Duruşmada, davaya bakan savcı Hikmet Usta'nın yerine İsmail Işık bulundu.


"Kolluk tutanağına göre hüküm verilemez"

Kırmızıgül'ün avukatı Hasan Fehmi Demir, yaptığı savunmada polis tutanaklarının çelişkili ifadeler içerdiğini ve çelişkili olmasa dahi tek başına delil olarak kullanılamayacağını belirterek, "Kolluk tutanağına göre hüküm verilseydi mahkemelere ihtiyaç olmazdı" dedi. Mahkeme heyetinin ve iddia makamının dahi şüphelerinin bulunduğuna değinen Demir, "Eğer heyet şüphe taşıyorsa olay yerinde kamera incelemeleri ve çelişkili tanık anlatımlarının giderilmesini talep ediyoruz" diyerek tahliye talebinde bulundu.


Avukat Fikret İlkiz de savunmaya katıldığını belirterek, "Tahliye kararı vermemeniz için hiçbir neden yok" diyerek savunmasını tamamladı.

Savcı, tutukluluk halinin devamını istedi

Savcı Işık, açıkladığı görüşünde, bir önceki 45 yıla varan tutukluluk istemi içeren esas hakkındaki mütaalasını aynen tekrar ettiğini belirterek, suç mahiyetinde değişiklik olmadığı gerekçesiyle tutukluluğun devamı yönünde görüşünü açıkladı.


Mahkeme tahliye kararı verdi

Savcının bu talebine karşın mahkeme heyeti tahliye kararı verirken, aldığı bu ara karara gerekçe olarak, Kırmızıgül'ün uzun tutukluluk süresini gösterdi.


İşte mahkemenin verdiği tahliyenin gerekçeleri:

Cihan Kırmızıgül'ün tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesine, bir başka suçtan tutuklu veya hükümlü değil ise derhal salıverilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına,

Heyet değişikliği sebebiyle karar verilmek üzere dosyanın incelemeye alınmasına,

Sanık müdafiinin tevsi tahkikat talepleri ile ilgili daha önce reddine karar verildiğindne, yeniden karar verilmesine yer olmadığına,

Bu nedenle duruşmanın 11 Mayıs 2012 günü saat 10:00'a bırakılmasına oybirliğiyle karar verdi.

Adliye önünde büyük sevinç var

Mahkemenin kararının ardından Çağlayan Adliyesi önünde büyük sevinç yaşanırken, sloganlar atan kitle diğer tutsaklarında serbest bırakılmasını talep ediyor.




(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder