21 Mart 2012 Çarşamba

Nazlı Ilıcak Sivas katliamcılarını akladı, Aziz Nesin’i suçladı!


Sivas’ta 33 aydının ve 2 otel çalışanının gericiler tarafından katledildiği Sivas Katliamı davasının zamanaşımından düşürülmesinin tartışıldığı programda Nazlı Ilıcak, katliamcıları aklarken, olayın suçlusunun Aziz Nesin olduğunu söyledi.

Dün CNN Türk kanalındaki Dört Bir Taraf adlı programda tartışılan Sivas Davasında zamanaşımı kararına ilişkin konuşan Nazlı Ilıcak, “Bazı gerçekler unutuluyor, olayın hangi şartlarda geliştiği anlatılmıyor. Müslümanlar hedef gösteriliyor” dedi ve ekledi:" Aziz Nesin’in din karşıtı sözleri kitleyi tahrik etti."

Sivas’ta yaşananların facia ve katliam olduğunu belirten Ilıcak, buna karşın olayın sadece bir noktasına bakıldığını, ancak olayın öncesinde Aziz Nesin’in tahrik sözlerinin unutulduğunu dile getirdi.

“Aziz Nesin Müslümanlığa resmen küfretti” diyen Ilıcak, katliamın yapıldığı otel önünde tekbir getirerek katliama çağrı yapan kitle için ise şu sözleri dile getirdi: “Orada suçsuz kendi halinde gelmiş halktan insanlar ve üniversite talebeleri de suçlu durumuna düşürüldü. Bu tip tepkiler verilebilir.”

Dinlere küfretmenin yasaya göre suç olduğunu belirten Ilıcak, katliamdan sonra kendisi gibi katliamcıları aklayan Hürriyet gazetesinin manşetini göstererek katliamın suçlusu olarak Aziz Nesin’i göstermeyi sürdürdü.

O günkü şartların unutulmamasını isteyen Ilıcak, Hürriyet’in "Sivas’ta Aziz Nesin isyanı" haberini olayın objektif sunumu olarak gösterdi.



(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder