12 Mart 2012 Pazartesi

Alevi gençliğinden açık mektup


Pir Sultan Abdal Alevi Kültür Derneği Kadıköy Şubesi Gençlik Komisyonu, yarın zamanaşımına uğraması ihtimali bulunan Sivas Katliamı davasıyla ilgili gençliğe hitaben bir açık mektup yayımladı.

Pir Sultan Abdal Alevi Kültür Derneği (PSAKD) Kadıköy Şubesi Gençlik Komisyonu, yarın zamanaşımına uğraması ihtimali bulunan Sivas Katliamı davasıyla ilgili gençliğe hitaben bir açık mektup yayımladı. PSAKD Kadıköy Şubesi Gençlik Komisyonu mektupla Sivas Davası'nın zamanaşımına uğratılmasına karşı yarın yapılacak eyleme katılma çağrısı yaptı ve bu akşam 23.00'te PSAKD Kadıköy Şubesi önünden otobüsle hareket edileceğini duyurdu.

Alevi gençliğin gençliğe mektubunu soL okurlarıyla paylaşıyoruz.


Merhaba Genç Arkadaşım,

Sayıları milyonları bulan bizlerin kişisel olarak birbirimizi tanıması mümkün olmayabilir. Farklı şehirlerde yaşıyor, farklı iş kollarında çalışıyor, farklı okullarda okuyor olabiliriz. Farklı müziklerden hoşlanıp, farklı alanlara ilgi duyabilir, farklı giyinmeyi sevebiliriz. Bütün bu farklılıklara rağmen kaderimiz ortak. Bu mektup da kader ortaklarımıza yazılmıştır.

İnsanlığın zorlu bir süreçten geçtiği aşikâr. Açıkçası bunu sık sık dile getirmenin de bir anlamı kalmadı. Her gün geleceğimize yönelik yeni bir saldırı ile karşı karşıya kalıyoruz. Ancak bazı olaylar var ki insanlık tarihinde unutulmayacak gedikler açabiliyor.

2 Temmuz 1993'te insanlık tarihine kara bir leke çalınmıştır. Sivas Madımak Otel'de 33 aydınımız hunharca katledilmiştir...

Katliamdan bugüne dek faillerle hesaplaşmak bir yana, devletin bizzat katliamın sorumlularına maddi-manevi desteğine, faillerin avukatlığını yapan kişilerin de gerici partilerin milletvekili koltuklarında oturtulduklarına ve hâlâ oturuyor olmalarına tanıklık ettiğimizi sen de biliyorsun.

Bütün bu kirli ilişkilerin altından çıkan egemenler, bugün de pervasızca Sivas Katliamı Davası'nı zamanaşımına uğratmak istemektedir. Aslında ''tozlu raflara'' kaldırılmak istenen yalnızca Sivas Katliamı Davası değil, aynı zamanda insanlığın vicdanı değil midir kardeş! Açık bir biçimde insanlık suçunun işlendiği bu katliamın zamanaşımına uğratılmak istenmesi, sence geleceğimizi karartmak için yapılan ''planlardan'' ayrı düşünülebilir mi?

Kardeş, bu dava yalnızca ülkemiz açısından değil, bölgemiz açısından da önem taşımaktadır. Artık ülkemizdeki katliamlara dur demek için, caydırıcı bir ceza uygulanması gerekmektedir. Katillere cesaret verecek adımlar yeni katliamlar için zalimleri cesaretlendirecektir. Bölgemizdeki halklar ve inanışlar arasında yaratılmaya çalışılan çatışmanın önlenmesi için toplumsal bir vicdana ihtiyaç vardır.

Açık konuşacağız arkadaş. Geleceğimizi karartmak isteyenleri engellemek bizlerin elindedir. Ya bu sürece birlikte dur diyeceğiz ve eşitlikçi- özgürlükçü bir dünyanın kurulmasına hizmet edeceğiz. Ya da yeni ağıtlar yakmaya şimdiden başlayacağız!

Sivas katliamının zamanaşımına uğramaması için, aydınlarımızı katledenleri, katliamların faillerini ve onlara yardım edenlerin hak ettikleri cezaları almaları için, 12 Mart saat 23.00'te dernek binamızın önünde buluşup Ankara’ya gideceğiz. Seni de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Zalimin talim ettiği yola minnet etmemek için gelin canlar bir olalım!



Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi Gençlik Komisyonu

Şube adresi: Uysal sok. No: 2/4 İÇERENKÖY – ATAŞEHİR/İSTANBUL




(soL-Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder