15 Mart 2012 Perşembe

KPSS'de şifrenin kanıtları ortaya çıktı!


2010 yılında yapılan KPSS sınavında ortaya çıkan kopya skandalının ardından kopyanın sayıları da ortaya çıktı. Buna göre KPSS'de kopya skandalının yaşandığı sınavda 100 net ve üzeri yapan bin 175 aday yenilenen sınava girmedi. Ayrıca iptal edilen sınavda 120 net ve üzeri yapan tam 148 aday sınava girmedi.

2010 yılında yapılan KPSS sınavında benzeri görülmemiş bir yolsuzluk yapılarak "seçilmiş adaylara" sınav sorularının verildiği yönünde güçlü işaretler ortaya çıkmıştı. Bu gelişmenin ardından dönemin Milli Eğitim Bakanı'na verilen soru önergeleri yanıtsız kalırken, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in Ömer Dinçer'e verdiği soru önergesinin yanıtları skandalın boyutlarını ortaya koydu.


120 net yapan 148 aday yenilenen sınava girmedi

KPSS'de büyük yolsuzluğun ortaya çıkmasının ardından yenilenen sınavla skandalın yaşandığı sınavın karşılaştırılmasını talep eden Dibek'in aldığı yanıtlar gerçeği gözler önüne serdi.

Kopya yolsuzluğunun ardından yapılan yeni sınava önceki sınava giren yaklaşık 45 bin aday katılmazken, iptal edilen sınavda 120 net yapan adayların 148'i yenilenen sınava girmedi.

İlk sınavda 120 net yapan yaklaşık 350 adayın yalnızca iki tanesi yenilenen sınavda 100 net ve üzeri yaparken, ilk sınavda 100 net ve üzeri yapan 3 bin 227 adaydan yalnızca 76'sı tekrar 100 net ve üstü yapabildi.


"Örgütlü bir suç işlendi"

İlk sınavda 100 net ve üstü alan adaylardan bin 175'i yenilenen sınava katılmazken, bu veriler KPSS sınavında kopyanın sabit olduğunu gösteriyor.

Bakanın verdiği yanıtla kopyayı kabul ettiğine dikkat çeken Dibek, "Bu yanıttan ortaya çıkan sonuç: bu basit bireysel bir suç değil, örgütsel bir suç. Bu güç odağını ortaya çıkması gerekiyor. Bu verilerin başka bir izahı olamaz. Bu soruları kim servis etmiştir? Savcıların bunun yanıtını bulmaları gerekiyor. Soruşturma hangi noktadadır? Kopya çekenlerin yanına kar kalmamalıdır. Bu konu unutturulmamalı" diye konuştu.




(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder