23 Mart 2012 Cuma

AKP yolsuzluk tespit etse ne olur?


Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun imza attığı 16 yolsuzluk olayının Kamu Etik Kurulu raporlarında tespit edilmesinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen 16 maddeden sadece ikisine soruşturma izni çıktı. Uğurlu hakkında soruşturma izni çıkan iki madde için ise aradan geçen 7 aya karşın henüz bir soruşturma açılmadı.

Başbakanlığa bağlı Kamu Etik Kurulu tarafından hazırlanan raporda ili ve ismi "şifrelenen" ve birçok yolsuzluğa karıştığı tespit edilen kamu görevlisinin AKP’li Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu olduğu bundan tam 7 ay önce ortaya çıkmıştı. Aradan geçen 7 aya karşın Uğurlu’nun karıştığı tespit edilen 16 olayın hiçbiri hakkında henüz soruşturma açılmadı.


7 ay geçti soruşturma açılmadı

Karaman Belediye Başkanı hakkında Kamu Etik Kurulu'nun raporu sonrasında soruşturma açılmadığı ortaya çıktı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in verdiği soru önergesine yanıt veren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uğurlu hakkında tespit edilen 16 suçlama başlığının sadece ikisine soruşturma izni verildiğini açıkladı.



Uğurlu hakkındaki suçlamalar neydi?

Etik Kurulu’nun hazırladığı raporda Uğurlu hakkında birçok suçlama ve tespit yer alıyor. Raporda, AKP’li belediye başkanının evinde çalıştırdığı kişinin maaşını, yoksullara yönelik sosyal yardım fonundan karşıladığı tespit edilmişti.


Raporda başkanın bir akrabasının niteliklerini tarif eder şekilde Türkiye İş Kurumu’ndan eleman istediği, bu yolla akrabasını belediyede işe aldığı da ortaya konulmuştu.

Kamil Uğurlu’nun, aynı yöntemle ablasının torununu istisnai kadro olan “özel kalem müdürlüğüne” getirerek KPSS’den muaf tutulmasını sağladığı da raporda yer alırken, başkanın bir diğer akrabasını binlerce kişinin sırada beklediği öğretmenliğe geçiş yaptırdığı ifade edilmişti.

Raporda ayrıca başkanın belediyede resmi görevli olmayan bir kişiyi temin yoluyla yapılan alımlarda görevlendirdiği, bu kişinin alımlar için kendi şirketi adına da teklif verdiği yer almıştı.

Çıkan haberlerin ardından Cumhuriyet gazetesini toplatmıştı


Başbakanlığın şifreli raporundaki isim olan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yolsuzluk olayındaki ismin kendisi olduğunu yazan Cumhuriyet gazetesini Karaman’daki tüm bayilerden toplatmıştı.




(soL – Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder