11 Mart 2012 Pazar

Erdoğan kimin uğruna bakanını azarladı?


Başbakan Erdoğan, sanayiciler uğruna Bakan Erdoğan Bayraktar'ı azarladı, "Ruhsatı belediyeler vermiyorsa sen vereceksin" dedi.

İstanbul Sanayi Forumu Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nın gündeminde ‘sanayinin İstanbul dışına çıkarılması’ konusu vardı.

Toplantıda İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planında yapılan revizyonların kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, sanayicilerin yüreğine su serpmeyi geciktirmedi.

Erdoğan, meslek komite temsilcileri ile yaptığı görüşmelerde genellikle İstanbul’un içindeki sanayi bölgelerinin ‘harala gürele’ şehir dışına çıkarılmaması, arsa temini gibi konuların ön plana çıktığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine talimat verdiğini anlatan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Dedi ki ‘Sanayicimiz eğer belediyelerden, valiliklerden ruhsat alamıyorsa 2 ay sonra ruhsatlarını sen vereceksin’. Ben bunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ile konuştum. ‘Sayın Bakanım bunu 3 ay değil 4 ay yapın’ dedi. Sayın Başbakan’a sormadan 4 aya çıkardım. Bana felaket kızdı. ‘Biz kaldıracağız, sen ne yapıyorsun’ dedi. ‘Biz gelişeceğiz. Yapsın belediyeler, versin ruhsatları, vermediği zaman vereceğiz.’ Onun için biz sanayicimizin yanındayız.”

Erdoğan'ın talimatı, şehir içinde kurulacak sanayi tesislerinin ruhsat alabilmek için gerekli koşulları sağlayıp sağlamadıkları denetimini "boşverin" demeye getiriyor.


"Rant yasası demeyin"

Bayraktar, “İnsanlarımızın canını, malını korumaya yönelik bu yasaya rant ifadelerini yakıştırmak çok büyük bir haksızlık. Sanayicilerin Mısır’a, Afrika’ya gidip yatırım yapmaması için gereken şartları Türkiye’de sağlayacağız” dedi.





(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder