26 Mart 2012 Pazartesi

Haydarpaşa'da her Pazar eylem var


Haydarpaşa Garı'nın, gar olarak işlevini sürdürmesi ve halka açık bir mekan olarak kalması için başlatılan eylemlerin 8'incisi dün (25 Mart) gerçekleştirildi. Eylemler her pazar saat 13.00–14.00 arasında Haydarpaşa Garı'nın merdivenlerinde yapılmaya devam edecek

Toplum, Kent ve Çevre için Haydarpaşa Dayanışması bileşenleri tarafından Haydarpaşa Garı merdivenlerinde her pazar saat 13.00–14.00 arasında protesto eylemi gerçekleştiriliyor. Bu hafta gerçekleştirilen eyleme, sanatçı İlyas Salman ve Siya Siyabend müzik grubu üyeleri katıldı.

"Tek hat açık kalsın, yol kapanmadan ray yenilenebilir", "Haydarpaşa’da söz hakkımız var" dövizleri taşıyan eylemciler sık sık, "Haydarpaşa halka kapatılamaz", "Ulaşım haktır engellenemez", "Haydarpaşa gardır gar kalacak" sloganlarını attı. İskeleye yanaşan gemi kaptanları da eyleme siren çalarak destek verdi.

İlyas Salman, sağ iktidarları eleştirdiği konuşmasında, "AKP’lilerin vicdanları ve paraları aynı ceptedir" diyerek konuşmasını Nazım Hikmet’ten okuduğu bir şiir ile sonlandırdı. Siya Siyabend üyeleri de gitar eşliğinde doğaçlama bir müzikle Haydarpaşa Garı'nın özgür kalması gerektiğini vurguladı.

Eyleme katılanlar, oturma eyleminin sonunda "Haydarpaşa Dayanışması" pankartı ile Kürecik’te yapımına başlanan Füze kalkanına karşı bir araya gelen Malatyalıların Kadıköy’de sürmekte olan eylemine katıldı.


Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder