14 Mart 2012 Çarşamba

Adalet İçin Hukukçular: 'Sivas'ta yakanlar serbest insanlık tutsak'


Sivas Katliamı davasının dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından zamanaşımından düşürülmesinin ardından bir basın açıklaması yapan Adalet İçin Hukukçular, halka karşı işlenen suçun peşini hiçbir zaman bırakmayacaklarını duyurdu.

Sivas Katliamı davasının dün mahkeme tarafından zamanaşımından düşürülmesinin ardından bir basın açıklaması yapan Adalet İçin Hukukçular, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen zamanaşımı kararıyla davanın düşürülmesini, 35 kişiyi diri diri yakanların aklanmaya çalışılması olarak değerlendirdi.

"Bugün bir kibrit daha çakıldı"

"O gün yaşanan katliamdan 19 yıl sonra, bugün bir kibrit daha çakıldı o yangına" denilen açıklamada, Sivas'ta yakanların hukuk aracılığıyla temize çıkarılmaya çalışıldığını dile getirdi.


Yıllardır davayı sonlandırmak, sorumluları cezalandırmak için kılını kıpırdatmayanların, davayı zamanaşımından düşürdüğüne dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "Bugün, bir kez daha gördük ki hukuk her zaman adalet getirmez, hukuk kimi zaman bizzat adaletsizliğin tesisine alet olur. Firari sanıklar yıllarca ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşırken işletilmeyen hukuk kuralları, iş, insanlık suçu işlediği sabit olan firari sanıkları serbest bırakmaya, davayı hasıraltı etmeye gelince noktası virgülüne işletildi."

"Sivas davası kapanmadı"

"Sivas davası, bugün zamanaşımından düşürüldü. Peki, hesap kapandı mı?" diye soran Adalet İçin Hukukçular açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Yakılan 35 canın hesabını kapatmaya hangi mahkeme kararı yeter? O hesap emekçi halkın nazarında kapanmamıştır. Suçlular, sorumlular, yardım ve yataklık edenler cezalarını çekene kadar da kapanmayacaktır. Adalet İçin Hukukçular olarak, adaletin yerini bulması için, halka karşı işlenmiş hiçbir suçun peşini bırakmayacağımızı bir kez daha ilan ederiz."





(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder