22 Mart 2012 Perşembe

Balyoz’da sahte deliller bitmek bilmiyor

Balyoz davasında tutuklu bulunan Çetin Doğan aleyhine delil olarak sunulan üç CD’nin oluşturulma tarih ve zamanlarında sahtecilik olduğu tespit edilirken, CD’lerin içindeki tüm dokümanların orijinalliği konusunda büyük bir kuşku ortaya çıktı.

Çetin Doğan’ın suç delilleri olduğu ileri sürülen CD’lerde sahtecilik olduğu tespit edildi. Arsenal danışmanlık şirketinin yaptığı incelemenin sonucunda 11 ve 17 numaralı CD’lerde bulunan en az 76 dokümanın tarih ve zamanlarında sahtecilik yapıldığı sonucuna varıldı.


2007’de piyasaya çıkan yazı karakteri 2003 yılında oluşturulmuş

CD’ler üzerinde yapılan incelemeler sonrasında, 2003 yılında CD’ye kaydedilmiş gibi görünen dokümanlar, Office 2007’den önce mevcut olmayan XML şemalarına ve Calibri yazı karakterleriyle oluşturulmuş.


Yani 2003 yılında olmayan şema ve yazı karakteri, CD’deki dokümanlarda bulunurken, firmanın yaptığı incelemeye göre burada açık bir sahtecilik bulunuyor ve bu durum CD’lerdeki tüm dokümanların orijinalliği hakkında da ciddi bir endişeye yol açıyor.

XML’lerin mavcudiyeti olağandışı

Balyoz davasında delil olarak öne sürülen 11, 16 ve 17 numaralı CD’lerde bulunan 337 Office dokumanını XML referansları için tarayan Arsenal adlı bilişim firması, 11 ile 17 numaralı CD’lerde bulunan 9 doküman içinde bu referanslara rastlanıldığını, 2007’den önce oluşturulan Microsoft Office dokümanlarının içinde XML’lerin mevcudiyetinin olağandışı olduğunu açıkladı.




(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder