29 Mart 2012 Perşembe

'Kuran ve Peygamberin Hayatı' seçmeli ders olacak, imam hatiplerin orta okul bölümleri açılacak


4+4+4 yasası ile eğitimin tamamen dinselleştirileceği eleştirisini doğrular biçimde AKP ve MHP'li vekiller önerge yarışına girdi. "Kuran ve Peygamberin Hayatı" isimli seçmeli ders olması ve imam hatiplerin orta okul bölümlerinin açılması için verilen önergeler kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda 4+4+4 yasa tasarısı ile ilgili görüşmeler sürüyor. AKP'li ve MHP'li vekiller de yasanın içeriğinin daha da dinselleştirilmesi ve muhafazakar toplumsal kesimlere takdirini kazanmak için yarışıyor. 2 parti de orta okul ve liselerde müfredata "Kuran ve Peygamberin Hayatı" isimli seçmeli ders konulması için önergeler hazırladı.

MHP ayrıca "imam hatiplerin orta okul bölümlerinin açılması" için de önerge verdi.

AKP'li vekiller "Zaten yönetmelikle Kuran'ın seçmeli ders olacağını ve imam hatiplerin ortaokullarının açılacağını" belirterek önergeye gerek olmadığını belirttiler ancak MHP'nin ısrarı üzerine AKP de bu konuda önerge hazırlanmasına karar verdi. AKP ile MHP'nin uzlaşması sonucunda "İlköğretim kurumları dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkân veren ortakokullar" ifadesinden sonra gelmek üzere maddeye "imam hatip ortaokullarından oluşur" ibaresi eklendi.

Meclis'te 4+4+4 konusunda görüşmeler sürer ve AKP ile MHP yasayı daha da dinselleştirmek üzere yarışırken, polis öğretmenlere ve halka vahşice saldırdı. Polis, eğitim emekçilerinin bütün illerden Ankara'ya gelerek eğitim sistemini kökten değiştirecek yasaya ilişkin sözlerini söylemelerini engellemek için otobüslerin kalkışına izin vermemiş ve birçok ilde öğretmenlere vahşice saldırmıştı.

Başbakan Erdoğan'ın 'dindar nesiller yetiştireceğiz' çıkışının ardından Meclis gündemine taşınan tasarıya birçok demokratik kitle örgütü, siyasi parti tepki gösteriyor.





(Sol – Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder