20 Mart 2012 Salı

Polisler Ahmet Türk'ü hastanelik etti!

Batman'da yapılan Newroz kutlamalarında milletvekili Ahmet Türk, polislerin saldırısı sonucu hastaneye kaldırıldı. Kutlamalara yapılan polis müdahalesinin ardından 15 polisin Ahmet Türk'e saldırarak hastanelik edilene kadar dövdükleri belirtiliyor.

Bağımsız milletvekili Ahmet Türk, Batman'da yapılan Newroz kutlamalarında polisin gaz bombalarıyla müdahalesinin ardından saldırıya uğradı. Yaklaşık 15 polisin Ahmet Türk'ün üstüne saldırarak hastanelik edene kadar dövdükleri belirtilen olayda, birçok kişinin de yaralandığı ve olayların devam ettiği ifade ediliyor.

Türk'ün seçim otobüsünün içine gelen gaz bombasından etkilenip hastaneye kaldırıldığına ilişkin yer alan haberler hakkında, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, twitter hesabından açıklama yaptı. Demirtaş'ın açıklaması şu şekilde:

"Wan'dan Batman'a dogru yola ciktik. Sn.Ahmet Turk'e yapilan saldiri fasizan akp ve İdris Naim zihniyetinin cilginlastiginin gostergesidir."

"Sn.Ahmet Turk gazdan etkilendi diye haber yapan medyaya duyuruyorum:snTurk,otobuse gaz atildiktan sonra 15 polis tarafindan dovuldu"

"Kalbinde pil olan Sn.Turk partilier tarafindan aracla hastaneye goturuldu, asiri gaz ve yuzune aldigi yumruk darbeleriyle yaralanan Sn.Turk su anda Batman Dunya hastanesinde tedavi altinda"


"Sivil polisler yumruklarla saldırdılar"

ANF'nin haberine göre ise BDP'li vekil Nursel Aydoğan, “Polisler tarafından taş yağmuruna tutulduk, tüm araçlarımızın camları kırıldı, helikopterlerle gazlar atıldı” diyerek, “Gazlardan zehirlenme tehlikesi geçirdik” dedi.

Zehirlenmemek için araçtan inen Ahmet Türk’ün bilinçli ve hedefli bir şekilde sivil polilerin saldırısına uğradığını kaydeden Aydoğan, “Yüzüne çenesine yumruklarla saldırdı” dedi. Türk’ün hastanede olduğunu söyleyen Aydoğan, bunun hesabını İçişleri Bakanı, Başbakan ve hükümetin vereceğini belirtti. Aydoğan, Batman’ın şu an savaş alanına döndüğünü kaydetti.

Milletvekili Aysel Tuğluk da, Ahmet Türk'ün hastahanede olduğunu ve hayati bir tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Mersin'de Ertuğrul Kürkçü'ye saldırı!

Öte yandan Mersin'de yapılan Newroz kutlamalarında milletvekili Ertuğrul Kürkçü de saldırıya uğradı. Kürkçü, Bianet'e yaptığı açıklamada, "Saldırı giderek sertleşti. Gruba hem copla saldırıldı, hem de gaz sıkıldı. Kafama sıvılaştırılmış gaz geldi. Yumruk ve kalkan darbeleri de yedik. Durum budur" şeklinde yaşananları aktardı.

Çok sayıda yaralı var

Batman, Van, Mersin, Şırnak'ın Cizre ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yapılan Newroz kutlamalarında polis müdahalesi artarak sürüyor. ANF'nin haberine göre, Cizre ve Viranşehir'de polisin gerçek mermi kullandığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Batman'da başına gaz bombası isabet eden Alaattin Okan'ın da beyin kanaması geçirdiği ve ağır yaralı Okan'ın yoğun bakıma alındığı iddia edildi.



(Sol-Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder