31 Mart 2012 Cumartesi

ODTÜ Direnişte





İki gündür emekçilere saldıran ve Ankara'yı savaş alanına çeviren polis, akşam saatlerinde tutuklu öğrencileri ve 4+4+4 yasa teklifini protesto etmek isteyen üniversitelilere saldırdı.
4+4+4 kesintili-kademeli eğitim sistemini ve 4688 sayılı kanunda yapılacak değişiklikleri protesto eden kamu emekçilerine karşı Ankara'yı savaş alanına çeviren polis, saldırılarında hız kesmiyor. 600'den fazla tutuklu öğrenci bulunmasını ve 4+4+4 yasa teklifini protesto etmek için ODTÜ'den AKP Genel Merkezi'ne yürümek isteyen üniversitelilere polis saldırdı.

ODTÜ A1 kapısına gelen üniversiteliler polis barikatı ile karşılaştı. Polisin eylemi yasadışı ilan etmesine tepki gösteren üniversiteliler, yürüyüşlerinin meşru olduğunu söyleyerek dağılmayınca polis saldırısı yaşandı. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldıran polise üniversiteliler taşlarla karşılık verdi.

Gaz bombaları sonucu ODTÜ girişi ve Eskişehir Yolu gaz bulutu altında kaldı. Polisin yerleşke içerisine girememesi sonucu bir süre sonra çatışma sona erdi.

Sendika.org - Ankara


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder