22 Mart 2012 Perşembe

“Meçhul Öğrenciler” Aranıyor


TUTUKLU ÖĞRENCİLERLE DAYANIŞMA İNSİYATİFİ


“Meçhul Öğrenciler” Aranıyor

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, öğrencilerin düşüncelerinden ve siyasi eylem ve etkinliklerinden dolayı karşılaştıkları adli ve idari hak ihlallerinden haberdar olmak, bunları görünür kılmak ve tutuklu öğrencilerin durumlarını takip edebilmek amacıyla, Türkiye'nin "Meçhul Öğrenci Haritası"nı çıkarttı.



İnsiyatif, "girişimin etkinliği ve başarısının, insanların bu haritayı, öğrencilerin karşılaştıkları hak ihlallerine dair bir haberleşme kanalı olarak görmesine ve bilgi akışına katkıda bulunmasına dayandığını" söylüyor ve haritayı geliştirmek için gözaltı, tutuklama, mahkumiyet, cezaevi hak ihlalleri, okullardaki disiplin soruşturma ve cezaları gibi durumların kendilerine bildirilmesi çağrısında bulunuyor.

Web sitesinde, tutuklu öğrencilerle dayanışma etkinliklerinin ve davaların tarihlerinin yer aldığı "Tutuklu Takvim" ve yargılanan öğrencilerle ilgili haberler de yer alıyor.


500'ün üzerinde tutuklu öğrenci var
Haritanın ismi, Ece Ayhan'ın "Meçhul Öğrenciler Anıtı" adlı şiirinden geliyor. Ayhan'ın şiiri şöyle başlıyor:

Buraya bakın, burada, bu kara mermerin altında
Bir teneffüs daha yaşasaydı,
Tabiattan tahtaya kalkacak bir çocuk gömülüdür
Devlet dersinde öldürülmüştür.

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) son raporuna göre Türkiye'de hapishanelerde 281 tutuklu öğrenci tespit edildi ve gerçek sayının 500'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor. (ÇT)

* Haritaya ulaşmak için tıklayın


* Başınıza gelen, tanık veya hakkında güvenilir bilgiye sahip olduğunuz gözaltı, tutuklama, cezaevi hak ihlalleri, okullardaki disiplin soruşturma ve cezaları gibi durumları, varsa destekleyen belgeler ile Meçhul Öğrenci Haritası internet sayfası, Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi'ne ait twitter veya tutukluogrencilerledayanisma@gmail.com e-posta hesaplarını kullanarak bildirebilirsiniz.



Bir Gün


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder