21 Mart 2012 Çarşamba

Erdoğan: Sonuna kadar savaş


AKP Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Newroz'da yaşanan çatışmalar için BDP'yi suçladı. Halkın üzerine ateş açan, parti binalarını tarayan, BDP yöneticisini öldüren polisin şiddetini görmezden gelen Başbakan, "Şu an Cudi'de çatışma var. Bu sonuna kadar böyle gidecek bilsinler" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasına Afganistan'da helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden 12 askerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Newroz kutlamalarını "kanunsuz gösteri" olarak nitelendiren Erdoğan, "Ateş açılması sonucu maalesef polislerimiz yaralandı ve bugün 1 polisimiz hayatını kaybetti. Neden Pazar günü talep edilen bu törenlere müsaade edilmesin deniliyordu. Hatta bunu köşelerine kadar yansıtan beyefendilere sesleniyorum. Sizlerin alamadığı haberleri niçin bizim alabileceğimizi düşünmüyorsunuz. Aldığımız bu haberler bizi temkinli hareket etmeye sevk ediyor. 'Kan gölüne çevireceğiz' açıklamasını duymuyor musunuz?" dedi.

NEWROZ'U YAZAN YAZARLARA KIZMIŞ

Erdoğan, Newroz kutlamalarının Türkiye'yi huzursuz bir ortama çevirmeye dönüştüğünü savunarak, Newroz kutlamalarını köşelerine taşıyan yazarları eleştirdi. Erdoğan, "Rahatsınız, zaman oluyor size dağdan ve adadan çağrı geliyor. Bundan mı rahatsınız. Kusura bakmasınlar bizler bir devlet olarak bunu yürüten hükümet olarak, atılması gereken adımları sonuna kadar atacağız. Polis ve asker ölünce sesleri çıkmayacak, ama onlar olunca kıyameti koparacaklar. Gereği neyse yapılmakta ve yapılacaktır" ifadesini kullandı.


AFGANİSTAN İŞGALİNE TAM DESTEK
Her milletin hassas değerleri olduğunu savunan Erdoğan, hayatını kaybeden askerlerin günlük siyasetin malzemesi olmaması gerektiğini belirtti. İsim vermeden MHP'yi eleştiren Erdoğan, "Başında milliyetçi ibaresi bulunan partinin 'şehitleri' siyaset malzemesi yapması edep dışıdır. Afganistan'dan daha cenazeler gelmeden, 'şehitler' üzerinden rant devşirmeye çalışmak hiçbir değer ile bağdaşmamaktadır" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin dışında görev yapan askerlerin neden oralarda bulunduğunu sorgulayanlara ilişkin olarak, "Ufukları Sivas'ın, İstanbul'un ötesine gidemeyenler bunları der. Küçük iddialar ile büyük ülke olunmaz. Bunlar butik devlet olmaktan öteye geçemediler" dedi. Erdoğan, başka ülkelerde bulunan Türk askerlerinin barışın sembolü olduğunu ileri sürerek, yurtdışında bulunan birliklerin görevlerine devam edeceğini söyledi. 50 ülkenin Afganistan'da birlikleri olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye burada olmasın demek ne demek? Buralarda Türk askeri görev yapmayacak da kim yapacak" diye konuştu.


ŞEHİT VE GAZİ AÇILIMI
Erdoğan, konuşmasının devamında hayatını kaybeden askerler ve çatışmada yaralanan askerler ile onların ailelerine ilişkin hazırladıkları paketi açıkladı. Erdoğan, hayatını kaybeden askerlerin ailelerine ve çatışmalarda yaralanan askerlere çeşitli kanunlar çerçevesinde farklı yardımların yapıldığını söyleyerek, 20 maddelik bir değişiklik hazırladıklarını belirtti. Erdoğan, hazırladıkları değişiklik ile imkanların kapsamını değiştirdiklerini vurgulayarak, değişiklikleri şöyle sıraladı: "Gayri menkul hibelerine muafiyet getiriyor ve bunun vergi matrahından düşürülmesini sağlıyoruz. Tüm yurtta toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma şartını yeniden düzenledik artık çocukları da bu haklardan yararlanacak. Sosyal güvence şartını kaldırıyoruz. Malul olanlara sağlanan bakım desteğini köy korucuları ve sivil vatandaşları da kapsayacak şekilde değiştiriyoruz. Bakım desteğini 2 asgari ücrete çıkarıyoruz. Çatışmalarda yaralanan kamu çalışan ve sivillerin malullükleri kesinleşene kadar tedavi ücretleri katılım payı alınmaksızın yapılacak. Operasyon tazminatı ödeme süresini 12 aydan 24 aya kadar çıkarıyoruz. 'Şehit' ve 'Gazi' sayılma kapsamı genişletildi. Göreve gidiş-gelişler esnasında meydana gelen kazaları da kanun kapsamına alıyoruz. Trafik ve yol güvenliği ile tutuklu ve hükümlülerin sevklerinde görevli iken meydana gelen olayları da kapsama alıyoruz. 'Terör' eylemlerinde hayatını kaybeden sivilleri 'şehit' kategorisine alıyoruz. Yakınlarına tazminatın yanında aylık bağlıyoruz. Batman, İstanbul ve Ankara'da saldırılarda hayatını kaybeden siviller artık kanunen 'şehit' sayılacak. İstihdam hakkını 2'ye çıkarıyoruz."


HALKA ATEŞ AÇAN POLİS SAĞDUYULU DAVRANMIŞ

Erdoğan, konuşmasının devamında bugünün 21 Mart "Nevruz" bayramı olduğunu belirterek, kendisinin gerçek 'Nevruzu' kutladığını savundu. Erdoğan, "Gerçek Nevruz'da çocukları polise saldırtmak yok. Gerçek Nevruz'da barış var. Tabii 'terör örgütü' ve onun uzantısı siyasi parti provokasyonlara başvurdu" dedi. Erdoğan, Newroz kutlamalarına yapılan polis müdahalelerini görmezden gelirken, polisin sağduyulu davrandığını savundu. Konuşmasının devamında Newroz'un anlamını öğretmeye çalışan Erdoğan, BDP'nin kitleleri galeyana getirdiğini iddia etti.


AĞZINDAN KAN DAMLADI
Erdoğan, BDP'nin Kandil'den talimatlar aldığını savunarak, "BDP bir kez daha Kandil'den aldığı talimat ile 2012 Newroz'unu gövde gösterisine çalışmış ama bunu yapamamıştır. BDP, barıştan, huzurdan, kardeşlikten yana değil kandan yana olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Biz BDP'nin de Kandil'in de kan akması için büyük gayret gösterdiğini biliyoruz. Şu anda Cudi dağlarında çatışma var. Durmak yok. Sonuna kadar bu böyle gidecek, bunu böyle bilsinler" diye konuştu. BDP'nin Kürt sorunun çözümünde inisiyatif almaktan kaçındığını savunan Erdoğan, BDP'nin kendi ayaklarında duramadığını ileri sürdü. BDP'li milletvekillerinin Kandil'den talimat aldığını savunan Erdoğan, Kürtlerin sorunlarının çözüm adresinin AKP olduğunu savundu.


POLİSLERİ KUTLADI
Newroz kutlamalarının provokasyona dönüştürülmek istendiğini savunan Erdoğan, konuşmasının devamında polisleri kutlayarak teşekkür etti.




Evrensel


1 yorum:

  1. Bu bir gerçek maalesef ülkenin güvenliğinliğini tehdit edenlerle mücadele bertaraf edilene kadardır.

    YanıtlaSil