10 Mart 2012 Cumartesi

İşçilere aydın ve yazarlardan destek



Ücret ve tazminat alacakları için direnişte olan Hey Tekstil işçilerini akademisyenler ve yazarlar ziyaret etti.


HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in de katıldığı ziyarette işçiler adına konuşan komite üyesi Hakan Oğuz işten çıkarıldıkları süreci ve bugüne kadar direnişte neler yaptıklarına ilişkin ziyaretçilere bilgi verdi. Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şube Başkanı Beyzade Sayın, “Hey Tekstil patronu hükümetten bir ödül almıştır. Bu ödülü de patronların kendi taleplerini karşıladığı için vermişlerdi, bunun içindir ki işçiler kapı önündedir. Ama işçiler mücadelesini birleştirdikçe bu tür saldırıları geri püskürtülecektir. Her zaman sizlerle beraberiz. Bizler de üniversitelerden kapitalistleri kovarak ülkemizi aydınlatacağız, bizlerde birer emekçiyiz. Aydınlığı ülkemizin üzerine yaymak istiyoruz. Emeğin kurtuluşu için hep birlikte mücadeleyi yükseltelim” diye konuştu.


OĞULLARIM, KIZLARIM KAZANACAKSINIZ


Şair-Yazar Sennur Sezer işçileri selamlayarak, “Oğullarım kızlarım yine direnen işçilerin çadırındayız. Ben az 40 yılımı bu işçi çadırlarında geçirdim, direnişin sadece Türkiye’deki işçi sınıfının değil dünyadaki farklı yerlerdeki tüm işçilerin mücadelesidir. Kazanacaksınız biliyorum çünkü işçi sınıfı kazanımları için her şeyini ortaya koyacaktır” dedi. Sezer, konuşmasını okuduğu şiir ile bittirdi.


TARİH İŞÇİ SINIFININ TARİHİDİR


Yard. Doç. Özgür Müftüoğlu, “Emek olmadan hiçbir şey olmaz ama emeği yok sayıyorlar, emeği yok görüyorlar çünkü emeği yok görerek sömürüp kendi yaşamlarını daha iyi hale getiriyorlar. Onların çocukların yaşamı her geçen gün daha iyi olurken bizim çocuklarımız için yaşam daha da darlaşıyor. Mevcut olan en kötü yasaları bile uygulamıyorlar, kendi yasalarını ihlal ediyorlar. Düzen onların düzeni bizlerin bunlara karşı çıkmamız lazım tarih işçi sınıfın tarihidir” diye konuştu.


ŞİDDET BURADA KADIN EMEĞİ ÜZERİNDEDİR


HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise “Biz grev çadırlarını dolaştık günleri hatırladık şimdi Çapa’da işlerinden atılan taşeron işçilerin yanından geliyoruz. Taşeron işçileri güvenceli kadrolu çalıştırılabilecekken kapı önüne koymayı tercih ediyorlar. Görüyoruz ki düne kadar değişim dedikleri buymuş. İşten atılma, taşeronlaştırma, asıl şiddeti emekçiler görüyor” dedi.


EVRENSEL - İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder