1 Nisan 2012 Pazar

Patronlar ve AKP’nin 4+4+4 coşkusu!

TUSKON Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, 4+4+4 yasasını, "Artık isteyen aileler çocuklarını Kuran öğrenmeye gönderebilecek" derken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, “İsteyen çocuğunu Alman kolejine, Fransız kolejine isteyen de dini eğitime gönderir” dedi.


Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, 4+4+4 yasasının geçmesi ile birlikte, Meclis’teki, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ibaresinin “ilk defa” yerini bulduğunu dile getirdi.


Patronlardan 4+4+4 teşekkürü

TUSKON 4. Olağan Genel Kurulu’na katılan Başbakan, genel kurulda konuşan ekonomi dünyası temsilcilerinin 4+4+4 yasası nedeniyle tebriklerini de kabul etti. TUSKON üyelerince konuşması sıkça alkışlarla kesilen toplantıda “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atıldı.



Rıza Nur Meral açık konuştu: “8 yıllık eğitim sanayiye darbe vurmuştu"

Kürsüye ilk gelen TUSKON Başkanı Rızanur Meral, çocuk işçiliğin önünü açan ve çocukları küçük yaşta ücretsiz bir biçimde patronların hizmetine sunacak olan 4+4+4 yasası ile ilgili teşekkürlerini sunarken şöyle konuştu: “Vesayet döneminin önemli izlerinden birini daha silmiş bulunmaktasınız. 28 Şubat zihniyeti zorunlu eğitimi 8 yıl kesintisiz şekilde kurgulayıp meslek liselerinin üniversitelere girmesini engelleyerek Türk sanayi’nin onlarca yılına ağır darbe vurmuştu.”


“İsteyen koleje gönderiyor”

Daha sonra söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu işin temeli de eğitim özgürlüğüdür. Aileler çocuklarına dini eğitim vermek istiyorlarsa bunun önü açılmalıdır. İsteyen çocuğuna dini eğitim verir, isteyen vermez. Deniyor ki, ‘aileler çocukları yönlendirecek.’ Kusura bakmayın ama ailenin çocuk üzerinde hakkı vardır. Bu ülkede aileler çocuklarını Alman kolejine, Fransız kolejine gönderirken itiraz etmeyeceksin, ama iş dini eğitime gelince çocuklar yönlendirilmiş olacak. Böyle özgürlük anlayışı olmaz” diye konuştu.


“Hayatımda yaptığım en onurlu iş”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise konuşmasında, “Hayatımda yaptığım en onurlu iki şeyden biri geçen sene anayasa reformunda imzamın bulunması diğeri ise dün itibariyle 4+4+4 yasasını getiren hükümette bulunmaktır” dedi.


"Statükonun tüm direnişlerine rağmen, millet hükmünü verdi"

Son olarak kürsüye çıkan Erdoğan, 4+4+4 yasasına tepki gösterenler için, “Bunlar çocuğunu istediği okula, istediği kursa gönderemeyen, din eğitimi verdiremeyen, Kuran kursuna gönderemeyen bir annenin, babanın yürek acısını bilmezler” dedi. Başbakan, "artık isteyen ailelerin yavrularını Kuran öğrenmeye gönderebileceğini" belirtti.


Başbakan Erdoğan, “28 Şubat sürecinin en önemli izi, Meclis’in hür iradesiyle ortadan kaldırıldı. Statükonun tüm direnişine, tüm tahriklerine ve provokasyonlarına rağmen, millet iradesi hükmünü verdi. Köhne, dayatmacı, değişime direnen zihniyet milletten gereken cevabı aldı” dedi.

Konuşmasında TUSKON'a da övgüler düzen Başbakan, "En önemlisi de TUSKON, sırtını belli çıkar odaklarına değil, millete dayadı. Kaynağını milletten aldı, ilhamını milletten aldı, motivasyonunu, ufkunu, misyonunu milletten aldı" dedi. Böylece Gülen cemaatine yakın patronların örgütü ile "millet"i eşitlemiş oldu.


İlkokul 4 öğrencisi "kararını" verecek


Erdoğan konuşmasının devamında "4 yıllık ilkokulu bitiren öğrenci ya da ailesi, istediği tercihi yapacak ve geleceği hür iradesiyle şekillendirecek. Diyoruz ki, artık zihinlerdeki prangaları kırıp atalım, ayaklardaki prangaları bileklerimizden söküp atalım. Bırakalım yavrularımız nereye isterse oraya gitsin. 4 yıllık liseyi bitiren öğrenci, katsayı adaletsizliğine takılmadan, üniversite kapılarında çağ dışı engellere takılmadan geleceği hakkında kendisi kararını verecek" dedi.

Erdoğan böylece ilkokul 4'ü bitiren bir öğrencinin geleceğiyle ilgili karar vereceğini, bu sayede patronları da "mağduriyetlerinin" ortadan kalkacağını ilan etmiş oldu.

(soL-Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder