2 Nisan 2012 Pazartesi

Gençlik Muhalefeti’nin ayakkabısı size de çıkabilir

Yoksul halkı evsizlikle karşı karşıya getiren kentsel dönüşüm projelerini güzellemek için düzenlenen bir sempozyuma giden Çevre ve Şehircilik Bakanı'na ayakkabı atan Gençik Muhalefeti üyesi Dilan YIlmaz BirGün'e konuştu.


Gençlik Muhalefeti’nin Erdoğan Bayraktar’a karşı gerçekleştirdiği bu protesto eyleminin gerekçesi nedir?


AKP’nin Bakanı olan Erdoğan Bayraktar, sermayenin bir temsilcisidir. Bugün, AKP iktidarı dinci-gerici uygulamalarıyla ülkeyi karanlığa sürüklerken Erdoğan Bayraktar da bu karanlığın bir temsilcisi olarak karşımızda duruyor. Kentsel Dönüşüm projeleri başta olmak üzere yapılan tüm değişiklikler sermayenin çıkarları doğrultusunda halkı sömürmek üzere tasarlanıyor. Okuluna, Ülkene, Geleceğine Sahip Çık! diyen Gençlik Muhalefeti üyeleri olarak bu uygulamaların karşısında halkı sömürenlere karşı durmayı bir görev biliyoruz. ‘Sahip Çıkıyoruz’ diyerek bugün sermayenin önünde diz çöken AKP’lilere karşı evinden barkından edilen halkın yanında durmaya devam edeceğiz. Dün IMF Başkanına ve Burhan Kuzu’ya attığımız ayakkabı, bugün de Çevre Bakanı olan Erdoğan Bayraktar’ı bulmuştur. Bunların özünde sermayenin temsilcisi oldukları, halkı sömürmek dışında bir niteliklerinin bulunmadıklarını ifşa etmek de bizim temel görevimizdir. Kentsel dönüşüm adı altında yapılan rantsal dönüşüme karşı mücadele etmek, mahallemize sahip çıkmak, Gençlik Muhalefeti olarak bizim görevimizdir.

Tutuklu öğrencilerin sayısının 600’ü aştığı gazeteciler ve yazarlar başta olmak üzere toplumun tüm muhalif kesimlerinin baskı altında tutulduğu bir ortamda AKP’li Bakan’a karşı bir eylem gerçekleştirdiniz. Bu süreçte sizi böyle bir eylem yapmaya sevk eden nedenler nedir?


Bizim bu eylemi gerçekleştirmemizi sağlayan temelde iki faktör bulunuyor. Bunlardan ilki; gençlik hareketi itibariyle gelmiş olduğumuz Devrimci Genç geleneğinden aldığımız motivasyondur. Bizler şunu iyi biliyoruz ki, onlar mücadele ederken teslim olmamanın ve düşmanın üzerine korkusuzca yürümenin iradesini bizlere göstermişlerdir. İkinci olgu ise bugün yaşanan süreçte Türkiye’de gerici-piyasacı iktidarın gelmiş olduğu boyut itibariyle her yerden saldırmaktadır. Gençlik Muhalefeti’nin de yaşanana saldırılara karşı; Okuluna, Ülkesine, Geleceğine ve Yaşam Alanına Sahip Çıkma iradesi böyle bir eylemin oluşmasına imkan vermiştir. O nedenle bugün şunu iyi biliyoruz ki, AKP’nin yaratmaya çalıştığı toplum modeli korkudan ve biat kültüründen beslenirken, Devrimci gençlerin isyan çağrısı AKP ve onun türevlerine karşı umuttan beslenerek karanlığı parçalamaya devam edecektir.


Eyleminizi Kızıldere’nin yıldönümünde gerçekleştirdiniz…
Mahir Çayan ve Yoldaşları Kızıldere’de devrimci dayanışmanın manifestosunu yazmışlardır. Bununla birlikte aynı zamanda, Kızıldere Devrimci Gençlerin kutup yıldızıdır. Bizler açısından eylemin böyle bir tarihe denk gelmesi bu ülkenin sokaklarında, meydanlarında zalimlerin zulmüne karşı direnenlerin olduğunun gösterilmesi anlamında oldukça önemlidir. Bugün Erdoğan’ın meydanlardan saltanatını ilan  etmesine karşılık bu eylem hala teslim olmayanların, Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz  diyenlerin olmasının en açık kanıtıdır.


Önümüzdeki süreçte Gençlik Muhalefeti’nin politik duruşu ve AKP’ye karşı tavrı nasıl olacak?

Küresel krizin yoğunlaştığı günümüzde AKP iktidarının saldırganlığı her geçen gün daha da artmaktadır. Emperyalizme olan bağlılığı nedeniyle bugün başta Ortadoğu olmak üzere her alanda Emperyalizmin sadık bir uygulayıcısı konumunda bulunan AKP’ye karşı sokakları isyanın rengine boyamak Gençlik Muhalefeti’nin temel yönelimidir. Sokakları, üniversiteleri ve yaşam alanlarını her geçen gün biraz daha sömürenlere karşı umudun bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz. Bugün AKP-Cemaat koalisyonunun yarattığı karanlığa karşı karanlığa teslim olmama çağrımız devam edecektir.

Can Uğur

BİRGÜN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder