4 Nisan 2012 Çarşamba

Güya Başbakan!


Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "4+4+4" protestosunu yapanların öğretmen olmadığını savunarak, "BDP ve CHP milletvekilleri önde onlar arkada cam kırıyorlar. Güya öğretmenler. Onlar cam kırarken milletin vekilleri tarih yazıyordu." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasına sanatçı Ekrem Bora ve Fatma Neslişah Osmanoğlu'nun hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dillendirerek başladı.

Erdoğan, ekonomi, iç politika ve dış politika alanlarından yoğun gelişmelerin yaşandığını belirterek, TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamlarına değindi. Türkiye'nin büyüme oranında dünyada Çin'den sonra ikinci olduğunu belirterek, "Ben şu anda matematik gerçeklerini konuşuyorum. Muhalefetin yaptığı gibi laf kalabalığı yapmıyoruz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında büyüme rakamlarına değinirken, elektirk ve doğalgaza yapılan fahiş zamları ve TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını ise görmezden geldi.

Muhalefet partilerinin ekonomik programlara ilişkin söylediklerinin "yalan" olduğunu savunan Erdoğan, "Bizim iktidarı aldığımızdaki oranlara bakın bir de bizim dönemimizdeki oranlara bakın. Muhalefet borçlanmaya ilişkin verileri doğru olmayan rakamlar ve kıyaslamalar ile çarpıtmaya devam edecek. Çünkü bunların genlerinde doğru konuşmak yok. Halep oradaysa rakamlar buradadır. Devletin resmi rakamlarıdır bunlar. OECD ile konuşsunlar bütün bu kriterleri takip edenlerle konuşsunlar. DSP-MHP-ANAP döneminde milli gelirin yüzde 74'ü borçtu bunu düşürdük şu anda her yüz liranın sadece 22 lirası borçtur. Biz bunu rahat çeviriyoruz çünkü güçlüyüz" ifadesinde kullandı. "Borç yiğidin kamçısıdır" diyen Erdoğan, "Güçlü olanın borç umurunda değil. ABD ve Japonya için borç önemli değil. Artık Türkiye'de bu noktaya geldi" ifadesini kullandı.


Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na rakam göndermesi



Merkez Bankası'nın kasasında 91 milyar dolar olduğunu savunan Erdoğan, "Bunlar IMF'nin kapısında borç talep ediyorlardı. Bize 23 milyar borç bıraktılar. Şimdi bizim 2,3 milyar borcumuz var. Bunları göreceksin. Yavuz hırsızlık yapmaya gerek yok. MHP Genel Başkanı kendisi bir ekonomisttir. Ama sadece 4 işlemi çok iyi bilir. Sıfırları siliyor topluyor, çıkarıyor, bölüyor ama sonuç yanlış çıkıyor. CHP Genel Başkanı hesap uzmanı ama onun hesaplarla sorunu var" dedi. "Meclis'i kırıp Tandoğan'a gidenler belli ki okul dönemi okulu kırmışlar" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun çarpım tablosunu yeniden gözden geçirmesi gerektiğini savundu.


'12 Eylül davasına müdahiliz'

Erdoğan, yarın görülecek olan "12 Eylül davası"na müdahil olma kararı aldıklarını ve bunun demokrasi açısından çok önemli olduğunu ileri sürerek, "Bu davanın tabii tarafı olduğumuza inanıyorum. Dava açılması sürecini de biz başlatmıştık. Bir 12 Eylül günü hayata geçirdiğimiz anayasa düzenlemesinin ardından yargı da görevini yerine getirmiş ve davayı başlatmıştır. Bu davanın hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Erdoğan, dış politika açısından önemli bir haftanın yaşandığını ve birçok ikili temaslarda bulunduklarını belirtti. "İsrail'in nükleer silah yapmasına göz yumanların barışçıl amaçlarla nükleer silahlara karşı çıkması doğru değildir" diyen Erdoğan, ülkeler arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini söyledi.


Erdoğan'ın Suriye ısrarı


Erdoğan, İstanbul'da yapılan "Suriye'nin Dostları Toplantısı"na değinerek, toplantıya 83 ülke ile uluslararası kuruluşların katıldığını ve sonuç bildirgesinin önemli olduğunu söyledi. İstanbul'da yapılan toplantının Suriye'nin geleceği açısından dönüm noktası olduğunu iddia eden Erdoğan, "Esad'ın verdiği sözlere inanmak, katliamlar için zaman ve fırsat tanımak olacaktır. Zalim ve kurbanın aynı konuda değerlendirilmesi sadece zalime hizmet edecektir. BM Güvenlik Konseyi, Suriye konusunda karar alamayarak zulmü teşvik etmiştir" dedi. Erdoğan, Türkiye olarak Suriye'ye ilişkin çabalarını sürdüreceklerini söyledi. Erdoğan, Suriye'de tutuklu bulunan gazetecilerin ise serbest bırakılması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.


'Harp Akademisi'ndeki konferans yanlış yansıtıldı'

Konuşmasının devamında Harp Akademileri Komutanlığı'nda yapılan toplantıya değinen Erdoğan, "Türkiye'nin dış politika vizyonu, terörle mücadele, demokratikleşme adımları ve ekonomiye yönelik bir bilgilendirme konuşmasıydı. Gazetelerde bunu cımbızlayarak farklı yansıtılması uygun düşmedi. Konuşmanın asıl özeti bu ifadelerdir" dedi. Erdoğan, Cuma günü Meclis'ten geçen "4+4+4" teklifinin Adnan Menderes'in Ezan'ı aslına döndürmesi kadar önemli olduğunu savunarak, "Bu tarihi olayı gerçekleştirdiğini, statükoya ve CHP zihniyetine gereken cevabı verdiğiniz için hepinizi bir kez daha kutluyor ve yürekten tebrik ediyorum. Bundan 2 yıl önce Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa getirildi. Her yolu meşru gören bir politika üstlendi. 28 Şubat'ı eleştiriyormuş gibi yaptı. 27 Nisan ile hesaplaşıyormuş gibi yaptı. Adnan Menderes, Mehmet Akif, Sebahattin Ali dedi. Dersim konusunda ağzını bıçak açmadı. Kesintisiz eğitim konusunda CHP'nin ortaya koyduğu tavır bugüne kadar Kılıçdaroğlu'nun yaptığı en büyük çark hareketidir. Geçmiş ifadelerinin ne kadar boş olduğunu gösterdi" dedi. Erdoğan, kesintisiz eğitimi savunmanın 28 Şubat'ı savunmak olduğunu ileri sürdü.


CHP'ye Nazi eleştirisi


"Bize nazi benzetmesi yaptılar" diyen Erdoğan, 11 Nisan 1939 tarihli kararnameyi okuyarak, "Bakın bunun altındaki imza İsmet İnönü ve Refik Saydam'ındır" dedi. Erdoğan, dönemin Cumhuriyet Gazetesi'nin "Milli şefimiz ile führer arasında samimi tebrikler" başlığı ile "Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam" sayısını göstererek, "İşte CHP budur. Kılıçdaroğlu Nazi sevdası arıyorsa CHP tarihine baksın orada bulur" dedi. Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, Kuran-ı Kerim bir süs eşyası değildir. O bir ilham kaynağıdır. Yanlış yoldasın bunu gör artık" ifadesini kullandı. Erdoğan, CHP döneminde Kuran-ı Kerim'lerin küplere saklandığını belirterek, "CHP bu milletin dini yönüne saygı göstermedi. Gene aynı zihniyetle engellemeye çalışıyor" dedi.


Erdoğan alanlarda BDP'ye yüklenecekmiş!


Erdoğan, "4+4+4" protestosunu yapanların öğretmen olmadığını savunarak, "BDP ve CHP milletvekilleri önde onlar arkada cam kırıyorlar. Güya öğretmenler. Onlar cam kırarken milletin vekilleri tarih yazıyordu. Burada tasarının 9. maddesine MHP'nin ve bazı BDP'li vekillerin destek vermesine teşekkür ediyorum ancak onlar da tasarıya karşı çıkmışlar bunu millet görmüştür. Şimdi milletimiz yeniden doğmuş gibi heyecanlıdır. Yeni kuşaklar bunun en güzel örneği olacaktır" diye kaydetti. CHP, BDP ve MHP'nin "Statüko kardeşi" olduğunu savunan Erdoğan, alanlarda bunu anlatacaklarını söyledi.

 

Bir Gün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder