14 Nisan 2012 Cumartesi

İşveren Bosch işçilerini tehdit ediyor



Birleşik Metal Sendikası, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Bosch'a ait üç fabrikada, Türk Metal'den istifa ederek Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olan işçilerin dün yönetim tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, Bosch Fabrikası'na ait üç ayrı fabrikada işçilerin üye oldukları Türk-İş'e bağlı Türk Metal-İş'den istifa ederek Birleşik Metal’e üye olmalarının ardından Türk Metal Sendikası'nın işverenle birlikte işçilere baskı uyguladığını açıkladı. Sendika, "Baskılara karşı direneceğiz" dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası, işveren ve Türk Metal-İş'in işçiler üzerindeki baskılarının amacına ulaşamadığını belirtti. Açıklamada, "Bursa'da Bosch işçileri geçtiğimiz ay, sarı sendikanın 32 yıllık esaretinden kurtulmak için büyük bir adım attılar. 6 bin işçinin çalıştığı fabrikada haklarını almak ve özgür bir düzen kurmak için kendi hür iradeleriyle Türk Metal'den istifa edip sendikamıza üye oldular" denildi.


YÖNETİM 3 VARDİYADAKİ İŞÇİYİ DE TEHDİT ETTİ

Bosch işçilerinin sendikalarına geçtikten sonra yoğun baskılara maruz kaldığına dikkat çeken Birleşik Metal-İş, "Türk Metal, kendi çabalarıyla sonuç alamayınca Bosch yönetimi sendikamıza üye olan işçilerin bu işbirlikçi sendikaya geri dönmesi için yoğun bir baskıya başladı. Dün her üç vardiyada işçiler yönetim tarafından tehdit edildi" dedi.

Noterin fabrikanın içinde bekletilerek işçileri Türk Metal Sendikası'na geri döndürme faaliyetlerinin yoğunlaştığının belirtildiği açıklamada, toplu iş sözleşmesi döneminde Bosch işçileri adına görüşmeleri Birleşik Metal-İş Sendikası'nın yürüteceği belirtildi.





EmekDunyasi.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder