3 Nisan 2012 Salı

Güya imam değil başbakan: 'Ha ezan ha 4+4+4!'


Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, BM’yi Suriye’ye saldırı konusunda adım atmamakla suçlarken, 4+4+4'ü ezanın tekrar Arapça olarak okunması ile ilgili düzenlemeye benzetti. Erdoğan öğretmenlerden ise "güya öğretmen kitlesi" olarak bahsetti.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye’ye saldırı çağrılarını sürdürürken, 4+4+4 düzenlemesini, "ezanın aslına rücu etmesine" benzetti. Erdoğan, 4+4+4'e karşı sözlerini söylemek için Ankara'ya gelen KESK üyesi öğretmenlerden ise "güya öğretmen kitlesi" olarak bahsetti.




“Zamlara değinmedi”

Üst üste yapılan doğalgaz ve elektrik zamlarına değinmeyen Erdoğan, geçtiğimiz gün açıklanan büyüme rakamlarına ilişkin, Dünyada Çin’den sonra en hızlı büyüyen ikinci olduk” dedi.


 “12 Eylül davasına müdahil olduk”

12 Eylül davasına hükümet olarak müdahil olma kararı aldıklarını belirten Erdoğan "Bu davanın tabii tarafı olduğumuza inanıyoruz. Dava açılabilmesine ilişkin süreci de biz başlatmıştık” dedi.


Suriye’ye saldırıya izin verilmemesine tepki

Suriye Ulusal Konseyi’nin tüm Suriyelilerin meşru temsilcisi olarak teyit edildiğini ileri süren Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi karar alamayarak, “zalime” dolaylı destek vermiştir diyerek, Çin’i ve Rusya’yı Suriye’ye saldırıya izin vermemekle suçladı.


“4+4+4 ezanın aslına rücu etmesi gibi”

"1950'de Adnan Menderes ve arkadaşlarının ezanı aslına döndürmeleri ne kadar muhteşemse, cuma günü sizin yaptığınız düzenleme de en az o kadar önemlidir" diyen Erdoğan, devletin otobüslerin kalkışını durdurarak, tazyikli-gazlı su sıkarak, coplayarak sözlerini söylemelerini engellemeye çalıştığı KESK'li öğretmenlerden "güya öğretmen kitlesi" diye bahsetti. Erdoğan, klasik sağcı-faşist mantığıyla şöyle konuştu:

"Güya öğretmen kitlesi, üç gün boyunca Ankara'yı savaş alanına çevirmek istediler. CHP ve BDP'li vekiller bunlara destek verdi. Onlar sokakta cam-çerçeve kırarken, vekiller milletin iradesini tecelli ettirdi."



(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder