5 Nisan 2012 Perşembe

Saldırı yetmedi, uzaklaştırıldılar


Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde 3 Nisan Salı günü faşistlerin saldırısına uğrayan üniversiteliler, dekanlık tarafından "tedbir" amacıyla süresiz okuldan uzaklaştırıldı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih–Coğrafya Fakültesi’nde 3 Nisan Salı günü yaşanan faşist saldırının ardından okulu 1,5 gün tatil eden üniversite yönetimi, öğrenciler okula dönene kadar jet bir karar aldı ve saldırıya uğrayanları okuldan uzaklaştırdı.

Bugün (5 Nisan) okula gittiklerinde okula alınmayacaklarını öğrenen üniversitelilere, gerekçe olarak soruşturma tamamlananmaya kadar alınan tedbir kararı gösterildi. Üniversitelilere soruşturmanın 26 Nisan tarihinde yapılacağı söylenirken, soruşturmanın ne zaman sonuçlanacağı ise belli değil.

Dekanlık soruşturma yapmadan suçluyu buldu


Açılan soruşturmada ise saldırıya uğrayanlar ve saldıranlar aynı kefeye koyuldu. Okula alınmayacak 31 üniversiteliden 22’si saldırıyla karşı karşıya kalanlarken, 9'u ise faşistler oldu.

Dekanlık tarafından hazırlanan kararda saldırıya uğrayan üniversitelilerin, 50 cm uzunluğunda kesici alet ve sopa bulundurduğu, okula zorla dışarıdan insanların sokulduğu öne sürüldü. Aynı kararda saldırıyı gerçekleştiren faşistler hakkında herhangi bir iddiaya yer verilmedi.

YTÜ'nün tedbirini öğrenciler kaldırdı


2010 yılında önce gericilerin satırla, ardından polisin coplu ve biber gazlı saldırısına maruz kalan üniversiteliler hakkında da benzer bir tedbir kararı alınmıştı. Soruşturma açılana kadar kendi okullarına giremeyen üniversiteliler, yerleşke girişinde başlattıkları eylem ve gerçekleştirdikleri yürüyüşler ile tedbir kararının kaldırılmasını sağlamıştı.


Sendika.org - Ankara


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder