16 Nisan 2012 Pazartesi

Bosch-Türk Metal işçilere saldırdı



Bursa’da Bosch fabrikasındaki 6 bin işçinin Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş’e geçmesinin ardından Türk Metal’in baskıları da arttı. Bugün sabah saatlerinde basın açıklaması yapmak isteyen Birleşik Metal-İş üyeleri, başlarında Türk Metal Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce’nin bulunduğu bir güruhun saldırısına uğradı.

Taş, sopa ve demir kullanılarak gerçekleştirilen saldırıya rağmen Birleşik Metal-İş üyeleri basın açıklamasını gerçekleştirdi. Saldırı sonucu aralarında DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun da olduğu 7 işçi yaralandı. 

Saldırının ardından Birleşik Metal-İş bir basın açıklaması yayımladı. Saldırının da anlatıldığı açıklamada Türk Metal’in Bosch işvereni tarafından cesaretlendirildiğini belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

“Bugün açıktan sarı sendikanın tarafında duran, çalışanlara baskı yapan, grup başlarını tek tek işten çıkarmakla korkutan, sözleşmeli çalışanlarının sözleşmelerini yenilememekle tehdit ederek istifaya zorlayan, çalışanlarını psikolojik baskı altına alan, fabrika içinde ve kapı önünde noterlerin çalışmasına izin veren, üretimi durdurarak sarı sendikanın propaganda yapmasına izin veren ve işçileri istifaya gönderen, sarı sendikanın bütün kadrolarına izin veren, toplu halde bölümleri gezerek işçilere gözdağı vermesine göz yuman da Bosch işverenidir.”

Saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yayımlayan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu-DİSK de, "Büyük bir tahammülsüzlükle, işçilerin temel haklarından olan örgütlenme özgürlüklerini kullanmalarını baskı ve şiddet yöntemleri kullanarak engelleyenlere şunu hatırlatmak isteriz ki; bütün bunlar boşa çabalardır! Bosch İşçileri kararlarını verdiler bir kez. Kimden gelirse gelsin, ne baskı ne de tehdit Bosch işçilerinin özgür iradelerini kullanmalarını engelleyemeyecektir! Bugününe ve geleceğine sahip çıkmaya devam eden Bosch İşçisi, yoluna DİSK çatısı altında devam edecektir! Bosch işverenini ve saldırgan tutumuyla ortamı terörize eden sendikayı uyarıyoruz: Yaptığınız baskı ve sindirme operasyonları bir suçtur ve bu suç DİSK’e karşı işlenmektedir. Bu tutumunuzdan vazgeçin!" dedi.

  

Sendika.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder