14 Nisan 2012 Cumartesi

Arınç: Eğitim olursa anarşist yetişmez


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ”Türkiye’nin geleceği eğitime bağlı. Eğitimi iyi verirsek ülkede anarşist yetişmez. Kimse kimsenin boğazına sarılmaz” dedi


Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Dr. Hüseyin Orhan İlköğretim Okulu’nun açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yine ilginç ifadeler kullandı.

Okulda pek çok rektör, belediye başkanı yetişeceğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:"Türkiye’nin geleceği eğitime bağlı. Çocuklarımızın doğru, dürüst, çalışkan olması, vatanına, toprağına bayrağına bağlı olması ancak eğitimle mümkün. Eğitimi iyi verirsek Türkiye’de anarşist yetişmez, ülkede güzellikler olur, kimse kimsenin boğazına sarılmaz, herkes annesine ve babasına saygılı olur, küçüklerini sever, 75 milyonu da kucaklar. ’Ne büyük memleketim var’ diye iftihar eder. Eğitimden uzak kalırsak bütün kötülüklerin anası olan zulümlerle karşılaşırız."

Kurdelayı Özkök'le kesti

Bu arada açılışa eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de katıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ilçedeki çok büyük hizmetlere hükümetin desteğiyle imza attıklarını söyledi. Hilmi Özkök’ün ”demokrasinin gururu” olduğunu söyleyen Orhan, ”Turgutlu da Özkök’le gurur duyuyor” dedi. Konuşmaların ardından Serhat Orhan’ın annesi Hatice Orhan’a plaket veren Arınç, okulun açılış kurdelesini Özkök’le kesti ve sınıfları gezdi. Arınç, Özkök'ü gördüğü için çok mutlu olduğunu kaydetti. Arınç daha önce de 12 Eylül Darbesi'nin mimarı Kenan Evren ile bir açılıştak kurdela kesmişti.




Bir Gün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder