5 Nisan 2012 Perşembe

Yargı zaten bizim, artık kuşatma olmaz!


Başbakan Erdoğan, Danıştay binası açılışında konuştu. Haşim Kılıç'ın "Siyaset yargıyı kuşatıyor" sözlerine karşılık Erdoğan Kılıç'ı teskin etti, "Yargının siyasallaşmasının karşısında ilk duracak olan, hiç kimsenin kuşkusu olmasın biz oluruz" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 2 Nisan'da Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada siyasetin yargıyı kuşattığını söylemiş, yargının "bağımsızlık ve tarafsızlığının" tekrar tesis edilmesi çağrısı yapmıştı.

Daha önce "yargının siyaseti kuşattığını" savunan Kılıç, konuşmasında AKP'nin geride bıraktığımız yıllarda yargıyı haklı olarak kuşattığını şu sözlerle söylüyordu: "Yargının hesabını veremediği sınır tanımaz uygulamaları, ağır bedeller ödenmesi sonucunu doğurmuş, anayasa ve yasalarda radikal değişimlerin yapılmasının haklı nedenini oluşturmuştur."

Erdoğan teskin etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay binasının açılışında yaptığı konuşmada Kılıç'ın sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, "Demokrasiye olan samimi inancımızı ve bağlılığımızı devam ettirdiğimiz müddetçe, yorum farklılıklarından, yöntem farklılıklarından, hatta çoğu defa olduğu gibi yanlış anlamalardan kaynaklanan sıkıntıları kolayca aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yargının siyasallaşmasının karşısında ilk duracak olan, hiç kimsenin kuşkusu olmasın biz oluruz. Yargının siyasallaşmasına müsamaha göstermeyecek, göz yummayacak olan ilk önce biz oluruz" dedi.


Nasıl ki Aleviler'i tasfiye ettiysek...

Erdoğan'ın yargının siyasallaşmasına nasıl karşı durduklarına dair verdiği örnek manidârdı. Başbakan, "yüksek yargıdaki Alevi örgütlenmesi" iddialarıyla Alevi olduğu için birçok yargı mensubunun hedef gösterilmesine atıfta bulunarak, "Yargının siyasallaşmasının karşısında önce biz dururuz. Her türlü etnik mezhepsel yapılaşmanın karşısında durduk. Karanlık odaklarla da ideoloji maskesi takan menfaat şebekeleriyle mücadeleyi de gerekli gördük. Kimsenin endişesi kuşkusu olmasın, eğer endişe varsa bunu da konuşarak çözeriz. Eski hal hal değildir. Eskiye dönüş sözkonusu değildir ve olamaz" dedi.


AKP, yıllardır uzun uğraşlar sonucunda "temizlediği" ve ele geçirdiği yargıyı, şimdi başka siyasetlere kapatacağını ilan ediyor.

(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder