11 Nisan 2012 Çarşamba

'Seyyar' gruplar eylemdeydi: 'Ormanıma, suyuma, hocama dokunma'


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun HES karşıtları için “enerji şirketlerinin yönlendirdiği seyyar gruplar” demesi üzerine Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’ne bir yürüyüş düzenleyerek, “Ormanıma, suyuma, hocama dokunma” dedi.

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıklamalarına karşı “Yaşam alanlarımıza ve bilim insanlarımıza sahip çıkıyoruz” diyerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’ne yürüyüş düzenledi.

Darüşşafaka metro durağında buluşan Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu üyeleri buradan “Ormanıma, suyuma, hocama dokunma”, “sermayenin kölesi Veysel Eroğlu” sloganlarıyla Orman Bölge Müdürlüğü önüne yürüdü. Yürüyüşe Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Eğitim Sen 6 Nolu Şube, Halkevleri, HDK ve Halk Cephesi destek verdi.


“Bakan halkın mücadelesine hakaret ediyor”

Orman Bölge Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu adına okuyan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen, Prof. Dr. Beyza Üstün’ü hedef alan Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na tepki gösterdi.

Bakanın halkın ve doğanın dostu olan bir öğretim üyesini savcılığa, YÖK’e ve Üniversiteye şikâyet edeceğini söylediğini hatırlatan Demirdizen, HES karşıtlarına “seyyar gruplar” diyen Bakan Eroğlu’nun halk mücadelesine hakaret ettiğini ifade etti.

Sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda doğa talanı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Demirdizen, HES projeleri ile suyun, 2B ile ormanın, tarım alanlarının, meraların, yok edilme sürecine sokulduğunu söyledi.


“Eroğlu sermeye ile işbirliği yapıyor”

Doğayı ve yaşam alanlarını koruyanlara, “enerji şirketlerinin desteği ile ortalıkta dolaşıyorlar” yaklaşımının basit bir yalan ve adi bir iftira olduğunu vurgulayan Demirdizen, HES karşıtlarının doğayı yok eden şirketlerin talanına karşı durduğunu oysa Bakan Eroğlu’nun sermayeye destek vererek onlarla işbirliği yaptığını dile getirdi.


Doğanın ve halkın yanında yer alan yaşam savunucularının yanında olmayı sürdüreceklerini belirten Demirdizen, bilimi halkın ve doğanın yararına kullanan akademisyenle, aydını, doğayı ve kentlerimizi sizin o kirli ellerinize teslim etmeyeceğiz” dedi.


(Sol – Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder