4 Nisan 2012 Çarşamba

KESK'ten Çalışma Bakanlığı işgali


KESK ve KESK’e bağlı sendikaların yürütme kurulu üyeleri, Meclis’te görüşülmeye devam eden 4688 sayılı yasaya karşı Çalışma Bakanı'nı odasında bekliyor.

KESK Başkanı Lami Özgen ve bağlı sendika başkanları Çalışma Bakanı'nın odasında girerek işgal eylemi yaptı. Sendika başkanları, Çalışma Bakanı görüşmeye gelene kadar bakanın odasından çıkmayacaklarını dile getirdiler.

KESK tarafından yapılan açıklamada, “Genel başkanımız, yürütme kurulu üyelerimiz ve bağlı sendikalarımızın genel başkanları şu anda çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığında. Yöneticilerimiz, çalışma ve sosyal güvenlik bakanı, makamına gelerek kendileriyle görüşünceye kadar bakanlıktan ayrılmayacaklar!" denildi.

Bakanla görüşmeden ayrılmayacaklar

Açıklamada, "Ankara’da Bakanlık önünde olan üyelerimiz ve tüm Türkiye’de eylem yapan üyelerimiz yöneticilerimizin bakanla görüşmesi gerçekleşinceye kadar eylemlerini sürdürecekler. Yıllardır büyük bir özveri ve kararlılıkla yürüttüğümüz mücadelemizi AKP'nin hukuk tanımazlığı, keyfiliği ve otoriterliği karşısında da sürdürmeye kararlıyız” denildi.

(Sol – Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder